Korea a Netflix jako brácha a sestra – rok 2022 bude plný nových korejských seriálů

Korea a Netflix jako brácha a sestra – rok 2022 bude plný nových korejských seriálů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Hra na oliheň se loni (údajně) stal nejúspěšnějším v historii Netflixu. Kromě pokračování hitového formátu se uživatelé Netflixu mohou těšit také na více než 20 dalších produkcí Netflix z Jižní Koreje – a to všechno ještě letos.

Oliheň odstartovala oblíbenost

Během prvních 28 hodin po spuštění byla Hra na oliheň celosvětově sledováno ohromujících 1,6 miliard hodin – více než kterákoli jiná série v historii Netflixu. Není tedy divu, že se už pracuje na pokračování. Kromě druhé sezóny společensky kritické thrillerové série se v roce 2022 chystá také mnohem více korejských produkcí. A kolik je mnohem více? No, pokud jste fanoušek korejských produkcí, tak se radši podržte.

V roce 2022 nás čeká 25 korejských filmů a seriálů, jak bylo nyní oficiálně oznámeno. Pro srovnání – v roce 2021 vzniklo „jen“ 15 filmů či seriálů jako například „Peklo“ nebo „Moře klidu“, jejichž výroba stála více než půl miliardy dolarů.

První detaily už známe

Hodně seriálů je zatím ještě nejasných, některé informace se ale již zveřejnily. V zombie-seriálu All Of Us Are Dead bojují lidé o přežití, když běžný školní den náhle skončí invazí zombies. Studenti korejské střední školy se ukrývají ve své školní budově, zabarikádují se a doufají, že uzavřené dveře je ochrání před smečkou krvelačných příšer. All Of Us Are Dead začíná 28. ledna 2022 na Netflixu.

Taktéž bude zajímavý remake španělského hitu Netflixu Papírový dům, který skončil v prosinci 2021 pátou sezónou. Korejské vydání se obsahově silně orientuje oblíbeným originálem, ale zároveň se postaví na vlastní nohy a v pár bodech se od španělské verze bude lišit.

 

Zdroj: