Kolo času: Po úspěchu první série Amazon ohlásil práci na druhé řadě

Kolo času: Po úspěchu první série Amazon ohlásil práci na druhé řadě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fantasy žánr zažívá své nejlepší období. Hlad je po knihách, filmech, seriálech i videohrách. Seriál Zaklínač není jediným zajímavým projektem, který je na streamu.

Amazon se stejně jako Netflix se Zaklínačem nechal inspirovat úspěšnou a osvědčenou předlohou. Tentokrát jde o fantasy svět spisovatele Roberta Jordana, který ho vytvářel prakticky celý svůj život. Po jeho smrti dílo dokončil Brandon Sanderson.

První tři epizody měly premiéru na Prime Video 19. listopadu a každý týden se objevil nový díl. Chybí ještě 7. a 8. epizoda (17. 12. a 24. 12.). Amazon rozhodně nešetřil na nákladech a do magického a složitého světa Roberta Jordana se pustil s cílem vytvořit úžasnou a nezapomenutelnou podívanou plnou osudových zvratů a ženské magie.

Ve světě, který Jordan vytvořil, je přes 2000 postav, takže tvůrci mají zásobu na několik dalších sérií, kde mohou knižní hrdinové dostat tvář.

Do příběhu diváky uvádí Morraine (Rosamund Pike) jako Aes Sedai, která má svůj velký úkol. Rosamund Pike zde předvedla svůj opravdový talent a dala své postavě velkou vážnost a moudrost, která je srovnatelná s výkonem Seana Beana v první sezóně Hry o trůny. Britská herečka se do postavy skutečně vžila a možná se tato role stane právě tou osudovou, na kterou všichni herci čekají a jen hrstka se dočká. Morraine patří do skupiny mladých čarodějek a jejím posláním je najít znovuzrozeného draka. Seriál klade velký důraz na ženy a jejich moc. Rosamund Pike přitahuje pozornost od první chvíle, kdy se objeví v roli strážkyně magie.

Kolo času je už od prvního okamžiku fantasy v klasickém stylu se středověkým prostředím, zuřivými monstry, slavnými legendami a celou řadou kouzel. Zásadní je boj mezi světlem a stíny, který připomíná krále fantasy Tolkiena. Velkolepé panoramatické záběry, které budou českému divákovi hodně blízké, se točily v Česku v několika lokalitách, například v Dolském mlýně v Českém Švýcarsku nebo v lomu Homolák v Českém krasu.

Seriálu je vytýkán pouze hromadný nástup mnoha postav najednou, což je trochu chaotické a chvíli trvá, než se divák zorientuje ve spletitém příběhu. Drobné nedostatky v ději jsou způsobené tím, že bylo třeba zhustit tisíce stránek příběhu do hrstky relativně krátkých epizod. Jde však o drobné nedostatky, které rozhodně seriálu neubírají na zajímavosti.

Pokud jste propadli kouzlu příběhů z dávných dob, neváhejte se nechat uvést do světa, kde do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která je přesvědčená, že jeden z pětice mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která umí zničit svět. A čas se krátí.

 

Zdroj: