Jirka Herman z Ulice kriminalistou v novém kriminálním seriálu Šéfka

Jirka Herman z Ulice kriminalistou v novém kriminálním seriálu Šéfka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ti policajti mu prostě jdou. Jan Holík, jehož určitě znáte jako majora Jirku Hermana z Ulice, teď účinkuje v novém kriminálním seriálu Šéfka – a opět schytal roli vyšetřovatele na oddělení vražd. Něco takového už musí mít v malíku, pravda?

Jan Holík má tvář policisty i zločince

Jan Holík sám sebe rozhodně nepovažuje za rváče, má však za to, že jeho vzhled ho automaticky předurčuje ke dvěma typům rolí – k policistům, anebo naopak k padouchům.

Objevil se např. i v pohádce Tři bratři jako jeden z královských rádců. Dá se ale jistě říct, že postavy policejních vyšetřovatelů a zlosynů na opačné straně zákona u něj převládají.

Nejvýrazněji na diváky zapůsobil pravděpodobně coby major Jirka Herman z rodinného seriálu Ulice, kde se poprvé objevil po boku majora Kadlece, s nímž byl ještě jako kapitán povolán k objasnění smrti Kláry Peškové.

Co se týče milostných vztahů, zatím nejvážnější a nejdelší měl s Dagmar Stránskou, ale nakonec jim to nevydrželo.

Jedinou setrvávající ženou v jeho životě je policejní parťačka a nejlepší kamarádka Karla. V současných dílech Ulice se nicméně zdá, že by Jirkovi mohlo svítat na lepší časy – docela se sblížil s Gábinou Pumrovou, s níž strávil několik příjemných nocí a nedávno spolu byli i na obědě v bistru.

K tomu se naneštěstí nachomýtl Gábinin otec, jenž stejně jako její matka nemůže „fízla“ Hermana vystát. Jirka o Gábininu přízeň stojí navzdory vykutáleným rodičům, kteří jim házejí klacky pod nohy. Jak se ale rozhodne ona, ztracená mezi náklonností k Jirkovi a věrností k rodičům?

Oddělení vražd je Holíkovi zřejmě souzeno

Nejnověji teď můžeme Jana Holíka vídat v kriminálním seriálu Šéfka, jenž odstartoval na Voyo prvním dílem s názvem Odhalení v sobotu 19. února 2022. Seriál pojednává o oddělení vražd a týmu tamních vyšetřovatelů, který tvoří major Karla Langerová (Kateřina Winterová), kapitán Richard Čech (Jan Holík) a nově přijatý kolega, kapitán Jan Trunpeta (Petr Konáš).

Kateřina Winterová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Tihle tři sice řeší vraždy, ale brzy by se sami mohli ocitnout přímo v centru zločinu jakožto oběti či podezřelí. Jednotlivé díly propojuje Karlina snaha objasnit podezřelé zabití vlastního manžela, policisty Ondřeje Langera, jenž byl zastřelen ve službě a předtím poměrně dlouhou dobu dělal parťáka právě Richardu Čechovi, nejbližšímu Karlinu kolegovi.

Už v prvním díle mluví šéfka Langerová o kapitánu Richardu Čechovi jako o zkušeném policistovi, co je na vraždách už řadu let a má skvělý instinkt. Bezesporu se jedná o postavu, která Janu Holíkovi skvěle sedne – drsňáka, jenž si nenechá nic líbit a neodpustí si hloupé vtípky na adresu nováčka Trunpety.

Ano, je tam „n“, ale to samozřejmě nebrání Richardovi, aby mu přezdíval Trumpeta a dobíral si ho. Později se ukáže, že vztah mezi Karlou a Richardem není až tak čistě přátelský, nýbrž i hodně napjatý kvůli práci a neshodám ohledně Ondřejovy smrti.

Kdo za ni doopravdy nese zodpovědnost? Může to být právě Richard? Či snad státní zástupce Marek Berger (Stanislav Majer) nebo nečitelný Straka (Jan Čenský)?

 

Zdroj:

  • autorský text