Jeremy Clarkson a jeho Top Gear

Jeremy Clarkson a jeho Top Gear
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co o tomto chlapíkovi víme a nevíme? Všichni si jej určitě vybavíme jako řidiče různých aut, do povědomí diváků se dostal už v roce 1988 jako moderátor Top Gearu.

Jedná se o anglického hlasatele, žurnalistu a spisovatele, který se ve své práci specializuje na motorismus. Svými články přispíval do nedělních novin The Sunday Times a bulvárních novin The Sun. Dnes už bývalý moderátor pořadu Top Gear spolupracoval s Richardem Hammondem a Jamesem Mayem.

V 90. letech se stal velmi známou osobností, moderoval své vlastní pořady. Často se stával také hostem v jiných pořadech. Díky svému humornému stylu psaní a moderování byl často veřejností kritizován. Nezabývá se jenom tématem motorismu, ale také historií a strojírenstvím.

Osobní život

Narodil se do rodiny cestovního prodavače a učitelky. Když bylo Clarksonovi 13 let, jeho maminka vyrobila dva medvídky Paddington, kteří se stali natolik populární, že je začala vyrábět ve velkém. Díky tomu mohl Jeremy chodit na soukromou školu.

Jeho první žena byla Alexandra James. V roce 1993 si vzal svou manažerku – Frances Cain, se kterou se bohužel v roce 2014 rozvedl. Mají spolu 3 děti.

Pracovní kariéra

Jeho první práce bylo prodávání hraček medvídků Paddington.

Přispíval do několika novin. V roce 1984 si založil agenturu, která dělala silniční testy vozidel, tyto články pak vycházely v místních novinách a automobilových magazínech.

Vedle článků také psal knihy, ve kterých kombinuje lásku k autům a svůj pohled na svět. Už více než 3 roky moderuje soutěž Who Wants to be a Millionaire?, který známe pod názvem Chcete být milionářem?.

Top Gear

Poprvé jej moderoval od roku 1988 do roku 2000, co se týká nového top Gear, v něm začal pracovat v roce 2002. Sledovanou show vysílali ve více než 100 zemích.

Jak už jsme nepsali výše, jeho kolegové jsou Richard a James, proti kterým závodí v autě.

Zajímavosti

1. Nikdy nejel veřejnou dopravou, dokonce ani, když byl malý.

2. Je velkým fanouškem seriálu Star Trek. Nosem umí napodobit zvuk otevírajících se dveří jedné lodě.

3. V Top Gearu musel skončit kvůli tomu, že udeřil scenáristu, jelikož mu přinesl studený oběd.

4. Veřejně často uráží britské fotbalové kluby. Jediný klub, kterému fandí, je Chelsea FC.

5. V roce 2007 byli s Jamesem první lidé, kteří dosáhli severního magnetického pólu, za volantem auta.

6. Jeho pra-pra-pra-pradědeček byl John Kilner, který vynalezl Kilnerovu sklenici, což je skleněná nádoba se silikonovým těsněním víčka.