„Hra na oliheň“ boří rekordy: Jihokorejský seriál je největším úspěchem na Netflixu od úplného začátku

„Hra na oliheň“ boří rekordy: Jihokorejský seriál je největším úspěchem na Netflixu od úplného začátku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se podíváme na světovou top desítku nejlepších celosvětových seriálů, se dozvíme, že netflixový originál „Hra na oliheň“ bylo v prvním měsíci na Netflixu sledováno častěji než jakýkoliv jiný seriál. Podle počtů se dá dokonce říct, že je to nejúspěšnější seriál všech dob.

Nečekaný úspěch

„Tohle jsme neočekávali“. Citát šéfa Netflixu Ted Sarandos je z úspěchu brutální thrillerové série „Hra na oliheň“, ve které se lidé účastní smrtících her, aby se zbavili svých dluhů, asi stejně překvapený, jako producenti seriálu. S touto show Netflix dosáhl celosvětového úspěchu – a to v době, kde je pozornost globálního streamovacího a televizního publika rozdělena mezi nespočetný počet seriálů.

Streamovací služba nyní prostřednictvím Twitteru oznámila, že „Hra na oliheň“ dosáhla v prvním měsíci „111 milionů fanoušků“ a jedná se o dosud nejvíce sledovaný pořad během jednoho měsíce (i když se tato čísla nejdou nijak zkontrolovat).

Přesto je „Hra na oliheň“ jedním z těch hitů, které se najednou z ničeho nic objeví a ihned přebírají špičku žebříčku. Navíc to ukazuje, že nelze předvídat, po čem publikum dychtí.

Bude pokračování?

I když jsou čísla ohromující, je třeba vzít v úvahu, že počet předplatitelů Netflixu (nyní: 209 milionů) je o hodně vyšší, než když byl zveřejněn momentálně druhý nejúspěšnější seriál „Bridgertonovi“ či třetí nejpopulárnější „Zaklínač “v roce 2019. Ačkoli zatím nebyla oficiálně vyhlášena žádná druhá řada bylo by asi překvapení, kdyby Netflix neoznámil pokračování.

 

 

Zdroj: