Jan Holík z Ulice slaví dnes narozeniny

Jan Holík z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na samém konci května 2022 oslaví Jan Holík, kterého známe jako drsného, ale spravedlivého a věrného majora Jirku Hermana, třiačtyřicáté narozeniny. Jaké byly jeho začátky v Ulici a čím vším si už v seriálu prošel?

Začalo to smrtí Kláry Peškové

Do Ulice nastoupil Jan Holík coby policejní vyšetřovatel Jirka Herman v roce 2014, aby po boku nadřízeného majora Kadlece odhalil příčinu smrti Kláry Peškové (Hana Ševčíková), k níž došlo v lednu téhož roku. Jistě si vzpomenete, že Klára, dcera domovníka Peška, byla pěkná potvora, k jejímuž zavraždění měla motiv celá řada oblíbených postav Ulice, a tak tento případ zamotal oběma policistům hlavu. Dlouhou dobu byl hlavním podezřelým Jarda Hejl, jenž dokonce strávil krušné chvíle ve vazbě, než se k zabití Kláry konečně přiznala Lenčina máma, Ivana Drápalová (Vilma Cibulková).

Dagmar Stránská mu zlomila srdce

Od té doby se ze zdánlivě jednorázové postavičky drsného kapitána stala jedna z oblíbených tváří Ulice. I když jak pro koho. Jan Holík se svou vizáží tvrďáka a přísným pohledem okouzlil nejednu krásku. Zatím nejdelší a nejvážnější vztah prožil s Digi (Míša Maurerová), pročež byl ale trnem v oku Tonymu, který tenkrát ještě neměl svoji drahou Domču a byl zamilovaný právě do Digi. Po rozchodu s ní si Jirka prošel řadou kratších a mnohem méně závazných vztahů a zklamání. Zdálo se, že najít tu pravou se mu snad nikdy nepodaří a že jedinou ženskou jistotou v jeho životě bude parťačka Karla.

Digi (Míša Maurerová), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nová láska v podobě Gábiny Pumrové

Teprve letos se s nástupem nové sezóny Ulice vrátila do seriálu Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková), která předtím odjela i se synem Šimonem na několik let do Berlína. Mezi ní a Jirkou přeskočila jiskra prakticky okamžitě. Ačkoli se zdálo, že Gábina nemá o vážnější závazky zájem, šarmu pana majora mohla jen těžko odolat. Neměli to však vůbec jednoduché, zejména kvůli Gábininým rodičům. Jirka totiž značně přispěl k tomu, že byl Radek obviněn za vydírání Lumíra Nykla i své asistentky Aleny. Přestože jen vykonával svou práci, Mastný mu nemůže přijít na jméno.

Věčná válka s Radkem Mastným

Dokonce ani v době, kdy Gábina bojovala s rakovinou děložního čípku na operačním sále, nedokázal Mastný potlačit nenávist a vztek. Jelikož je povahy výbušné, otevřel si přímo v nemocnici pusu na zdravotní sestry i lékaře, protože mu nebyli schopni poskytnout rychlé a jasné informace o stavu jeho právě operované dcery. Začal být tak nepříjemný a hlasitý, že ho Herman z pozice majora vykázal z budovy. Fakt, že on sám si dovolil u Gábiny zůstat a láskyplně ji podporovat, jen posílil Radkovo odhodlání k pomstě. Nechal si sepsat a právníkem ověřit tvrzení, že Herman ho prostředky hrubého nátlaku a vydírání donutil k nástupu do vězení.

Jan Holík se v roli Jirky Hermana evidentně nenudí. K jeho třiačtyřicátým narozeninám mu přejeme hodně zdraví, mnoho dalších hezkých chvil strávených na place Ulice a samozřejmě pevné nervy, aby to s těmi vykutálenými rodiči své drahé Gábiny vydržel. Ona mu za to přece stojí, pravda?

Zdroj článku:
  • Autorský text