Hlášky, které zlidověly, a nejen vánoční klasika, to jsou Pelíšky. Co ale o slavné tragikomedii nevíte?

Hlášky, které zlidověly, a nejen vánoční klasika, to jsou Pelíšky. Co ale o slavné tragikomedii nevíte?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Proč se chtěl Dušek svléknout do naha a z čeho měl z natáčení modřiny? Co ve scénáři rozhodně nebylo a proč Pelíškům nikdo nevěštil úspěch? To a ještě více se dočtete zde.

Jaroslav Dušek bez zábran

Těžko říct, zdali natolik podlehl magické smyslnosti těžítka nebo je prostě takový, nicméně v milostné scéně s Evou Holubovou byl Jaroslav Dušek přesvědčený, že úplně nejlepší by bylo, kdyby točil jen v rouše Adamově. Nakonec však vysvětlil, že se jednalo jen o vtip. Koneckonců, jeho herečtí kolegové říkali, že Dušek vždy rád improvizoval a některé scény s ním se tak musely točit i desetkrát.

Je dobré vědět, že ho smysl pro humor nepřešel ani po výprasku holí Jiřího Kodeta. Odnesl to naštěstí pouze modřinami, zato ale dost velkými.

Prskavku do vlasů, to může napadnout jen Bolka Polívku

Jakmile dorazí na Boží hod strejda s maminkou v podání Boleslava Polívky a Stelly Zázvorkové, všichni se přivítají a následně zapíchne Bolek Polívka prskavku, kterou si přinesl do účesu Simony Stašové. Její následná hrůza z toho, co se stalo, je skutečně autentická, jelikož toto ve scénáři rozhodně nebylo.

Dovedete si představit, kolik na ten účes muselo padnout laku na vlasy, který si s hořlavinami úplně nerozumí. Naštěstí se ale nic nestalo.

Ani herci nedávali Pelíškům moc nadějí

S myšlenkou natočení Pelíšků si režisér Jan Hřebejk pohrával několik let, dlouho se mu totiž nedostálo porozumění. Dokonce samotní herci snímek trochu odsuzovali, nelíbil se jim název. Jedinou výjimkou byl Jiří Kodet, který projevoval iniciativu od začátku projektu. Český divák teď může být jen rád, že se tento povedený film nakonec přece jen natočil.

Zdroje článku: