Goldie Hawn: Životní cesta nejslavnější odpůrkyně podprsenek od baletních piškotů až po režisérské křeslo

Goldie Hawn: Životní cesta nejslavnější odpůrkyně podprsenek od baletních piškotů až po režisérské křeslo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Goldie Hawn sice už před léty pověsila herectví na plný úvazek na hřebík, ale občas si ještě zahraje pro potěšení a také má za sebou zkušenosti jako producentka a režisérka.

Pokud se ještě občas Goldie objeví v zájmu novinářů a fotografů, většinou je to ve spojení s její rodinou anebo skvělou kondicí, kterou si vždy usměvavá blondýna i přes pokročilý věk udržuje. Návod na zdraví má jednoduchý: meditovat, dělat jen to, co opravdu člověk chce a těšit se s obyčejných věcí.

V roce 2017 časopis Cosmopolitan označil Goldie Hawn za nejzábavnější hollywoodskou herečku – velmi blond, temperamentní a sebeironickou.

Herečka byla v osmdesátých a devadesátých letech hereckou hvězdou s nakažlivým smíchem a zvonivým hlasem. Hereckou štafetu předala své dceři Kate Hudson.

Čtěte také: Po čem touží Audrey Tautou, éterická představitelka Amélie z Montmartru

Blonďatá herečka se narodila v roce 1945 do hudební rodiny. Její matka měla taneční školu a otec byl člen kapely. Tančit začala ve třech letech a v deseti už veřejně vystupovala v baletu. Po studiích dramatu se dále věnovala tanci.

Stihla se dvakrát vdát a rozvést. Od roku 1983 žije s Kurtem Russellem a mají společnou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Goldie založila „Nadaci světla“ pro opuštěné děti a definuje se jako „budhistická židovka“.

Čtěte také: Kdo je herečka Millie Bobby Brown, představitelka Enoly Holmes? Je jí teprve 16 let, ale už má pořádně rozjetou kariéru

V Hollywoodu si vybudovala pověst tvrdé a profesionální producentky. Ač její herecké postavy na první pohled vypadají velice naivně, většinou mají silný podtext upozorňující na problémy společnosti. Mezi nejpovedenější filmy patří ten, kde vyměnila šaty za vojenskou uniformu v komedii „Vojín Benjaminová“.  Ve filmu „Přes palubu“ zaperlila po boku svého životního partnera a v komedii „Pták na drátě“ se potkala s ještě mladým fešákem Melem Gibsonem.

S Kurtem Russellem se nikdy nevzali. Do vztahu oba přišli s dětmi a jedno mají spolu.

Čtěte také: Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu

Na otázku, proč nebyla svatba, herečka odpověděla: „Oba jsme byli už v manželství. Já dvakrát a nefungovalo to, on jednou a nefungovalo to. V době, kdy byly děti malé, jsme si říkali, jaké by to asi bylo, kdybychom se vzali. Líbí se mi ale být nezávislá a být přítelkyní. Líbí se mi ta představa. Myslím, že je to sexy a je to způsob, jak říct, že někoho nevlastníte a neexistuje žádný papír, který by to dokazoval.“