Filip Tomsa: Miluje přírodu

Filip Tomsa: Miluje přírodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli chce být Filip Tomsa otcem na plný úvazek, natáčení Modravy ho často zavane dál od domova. S rodinou přesto udržuje co největší kontakt. Alespoň maličkou odměnou mu může být krásná Šumava. Filip má totiž k přírodě velmi blízko.

Kromě přírody také věří na karmu a minulé životy. Možná i proto působí tak vyrovnaně a spokojeně. 

Vystudoval na Pražské konzervatoři a doma je dnes na prknech Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hostuje i v Divadle na Vinohradech a ačkoli Filipa Tomsu často vídáme na televizních obrazovkách, právě divadlo je podle něj to pravé herectví, ke kterému se stále rád vrací. 

Z filmů, ve kterých hrál, můžeme jmenovat Adam a Eva, Veni, vidi, vici, Kvaska, Taxi 121 či pohádky Fišpánská jablíčka, Peklem s čertem a v seriálech prošel nejen Modravou, ale také SlunečnouOrdinací v růžové zahradě nebo Dobrou čtvrtí. Na to, že vlastně ani nechtěl být hercem a konzervatoř byla jeho poslední možností při výběru školy, má práce stále dost. Za hvězdu, za kterou se každý otočí, se ale nepovažuje a naopak říká, že ho na ulici většinou nikdo ani nepozná. 

Rodina nade vše 

Manželku Filipovi přinesla do života Ordinace v růžové zahradě. Eva Tomsová, tehdy Měšťáková, byla mluvčí seriálu. Jejich vztah tajili a i svatba byla tajná. Dnes žijí blízko přírody a mají dvě dcery. Jejich pěkné manželství si užívají a dcerám se věnují opravdu naplno. S domácím vzděláváním neměli žádné potíže, věnovali se mu již dříve. Jejich dcerám totiž chtějí tento luxus domácího a individuálního vzdělávání dopřát. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Aktivní sportovec 

Místo hraní ho lákalo hlavně létání. Chtěl být pilotem, dnes proto létá alespoň na ultralightu. Také jezdí na motorce, ale řidičák má i na autobus a náklaďák. Věnuje se horolezectví a také umí střílet. Ve sportovní střelbě byl Mistrem republiky. Jeho dvě dcery se v tomhle potatily a už s ním lezou na stěny i létají.  

Modrava 

Natáčení Modravy je v mnohém unikátní. Hlavně to, že se točí pouze v exteriérech je velmi náročné. Vlivy počasí mohou často znepříjemnit práci všem. Pro většinu herců prý bylo také právě pro ně nezvyklé šumavské počasí obtížné. Ranní mrazy ještě v květnu a už v říjnu nejsou nic zvláštního, velká letní parna také ne. Po několika řadách si však už všichni zvykli. 

První pilotní díl byl natáčen už v roce 2008, kdy se Filip jenom mihl na konci. Tehdy byl sám svobodným mužem. Další díly se začaly natáčet až v roce 2013, kdy už měl Filip nejen manželku, ale i první dceru Rozálii. Protože tehdy byla opravdu malá, utíkal Filip z natáčení kdykoliv to jen bylo možné, aby byl s rodinou. 

Kamil 

Sám Filip se tedy na rozdíl od svého seriálového Kamila usadil. Oba však jsou pozitivními kluky, kterým nechybí smysl pro zodpovědnost. Ranní sport Filipovi také není cizí. Jen ho mrzí, že se často nedostane ke střílení, které mu tak dobře jde. Alespoň si adrenalin užívá při natáčení scén, kde by měl nárok na kaskadéra. Zkusí si tak všechny možné triky. 

 

Zdroje: