Emil Horváth ml. z Ulice slaví dnes své narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Emil Horváth ml. z Ulice slaví dnes své narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na rok 2014 a na okamžik, kdy do života Miriam Hejlové vstoupil její osudový muž? Do majora Petera Kadlece se Miriam zamilovala i přesto, že si hodně dávno zakázala pouštět muže ke svému srdci. Jeden jí na něm totiž zanechal velké šrámy. Víte, že herec Emil Horváth ml., který Kadlece hrál (aktuálně už v Ulici nepůsobí), oslaví 12. listopadu už své 77. narozeniny? 

Major Kadlec na Miriam silně zapůsobil 

Ačkoliv byla přítomnost majora Kadlece Miriam zpočátku velmi nepříjemná, protože se dotýkala jejího nejbližšího okolí, musela uznat, že v ní major vzbudil dávno zapomenuté vášně. Je možné k někomu zahořet v tak vysokém věku? V případě Miriam Hejlové nejspíš ano. Sympatického slovenského herce jí scenáristé napsali nejspíš za odměnu. Nejspíš za to, jak vzorně se sama starala o svého jediného syna Jardu. Major Kadlec se v Ulici objevil v roce 2014 u příležitosti vyšetřování smrti Kláry Peškové.

Ta zemřela za v té době nevyjasněných okolností, respektive byla nalezena v baráku pod schody se zlomeným vazem. Vzhledem k tomu, že Klára Pešková si na dobré vztahy moc nepotrpěla a za svého života se rozhádala snad se všemi, kdo v domě bydlel, byli všichni podezřelými. Major Kadlec se na místo týmu se svým týmem vracel znovu a znovu, aby poskládal všechny střípky mozaiky. To mimo jiné znamenalo, že se často potkával také s Miriam. Tu, ačkoliv byla velmi rozrušená, Kadlec na viníka rozhodně netipoval. Velmi ho přitahovala a už z podstaty by bylo hloupé, kdyby zahořel k vražedkyni. Tou však Miriam nebyla, protože se ukázalo, že do Kláry Peškové v rozrušení strčila Ivana Drápalová

Smrt Kláry Peškové se v Ulici odehrála na jaře, Kadlec se však do Ulice vrátil i na podzim do nové sezóny a právě tam mu scenáristé dali prostor, aby Miriam oslovil. Miriam si ho nejprve dobírala, pak ale svolila k dalšímu setkávání, které se proměnilo v pravidelný kontakt a vážný vztah.

Už kvůli Kadlecovi musela Miriam vypátrat bývalého manžela Cyrila 

Major Kadlec v seriálu roztočil kolo dalších dějových linek. Díky němu se mohli diváci setkat i s jeho schovankou Alicí, která měla trošku psychopatické sklony a toužila být Kadlecovou přítelkyní. Proto ji velmi překvapilo, když jí Peter Miriam představil jako svou budoucí partnerku. S Alicí si oba ještě velmi užili, ale to je na jiný příběh. 

Dokonce byl Kadlec důvodem, proč Miriam po dlouhých letech kontaktovala svého manžela. Aby mohla vstoupit do nové životní etapy, potřebovala se se svým proradným ex manželem nejprve rozvést. A to jinak než osobním kontaktem vyřešit nešlo. Nakonec mezi majorem Kadlecem a Miriam Hejlovou proběhla romantická svatba a tímto záběrem se oba s působením v Ulici rozloučili. 

Zdroje článku: