Výchova dětí v Ulici: Chris kousne Báru! Proč se ale Skyler zlobí na ni?

Výchova dětí v Ulici: Chris kousne Báru! Proč se ale Skyler zlobí na ni?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli hádce nad tabletem Chris pokouše Báru a ona mu jeho milovanou hračku zabaví. Chlapec si pak vymyslí nepříjemnou lež, která způsobí rozkol v rodině. Proč si Skyler nepřeje, aby se Bára stýkala s jejím synem, a na čí stranu se postaví František?

Na protivného Chrise by nestačila ani Mary Poppins

Bára se nabídne, že zruší preventivní prohlídku u zubaře a pohlídá Chrise. Kdyby tušila, k čemu to povede, nejspíš by si to rozmyslela. Chrisovi se totiž zázračně ulevilo, když nemusí jít do školky, a jediné, co ho zajímá, je tablet. Bára se marně snaží nalákat ho na jiné hry.

Dovolí mu tedy, že si může s tabletem hrát, dokud ona neuvaří omáčku na špagety. Ani potom však s Chrisem není rozumná řeč, a tak se mu Bára pokusí tablet vzít. Zatímco se o něj přetahují, nezvladatelný kluk ji kousne do ruky.

Ohromená a naštvaná dívka mu tablet zabaví a Chris se urazí. Odmítne obědvat a namluví mámě, že ho Bára praštila. Skyler neví, co si myslet, a svěří se Aničce, jež prohlásí, že by Bára určitě nic takového neudělala.

Zlobivý Chris ale trvá na svém, takže mu Skyler uvěří a poví o tom Frantovi. Ten se Báry prostě zeptá, zda jeho synka opravdu praštila. Bára v rozpacích odvětí, že do něj možná nechtěně strčila, ale to jen proto, že ji překvapil silným kousnutím. Ukáže Frantovi zarudlý kousanec, docela hluboký, a on nestačí zírat.

Skyler přesto trvá na tom, že Bára měla situaci zvládnout lépe, a nechce, aby se s ní Chris ještě stýkal. Bára namítne, že chlapec je nevychovaný, čímž Frantu vyprovokuje k hádce. Ona se pak urazí taky, protože takový nevděk za hlídání vážně nečekala.

Šíma trpí nevolností! Je to kvůli očkování?

Šíma se už od rána necítí být ve své kůži. Nemá chuť na snídani a ve škole zvrací. Mezitím se dva šikanátoři zmocní jeho koloběžky a nasprejují mu ji narůžovo. Mámě to Šimon vysvětlí tak, že se vsadil a koloběžku si přebarvil sám. Gábina v jeho tvrzení sice nachází díry, ale příliš to neřeší, protože vidí, jak je synovi špatně.

Uloží ho do postele a nařídí mu dietu. Obává se, že by jeho náhlé potíže mohly souviset s nedávným očkováním. Totéž si pochopitelně domyslí i Radek Mastný a samozřejmě hned Gábinu obviní, že za to může ona.

Jedovatá Vanda zase rýpe, co na to Blanka?

Adam bude mít narozeniny. Blanka domluví rodinnou oslavu s Evženem a Kristýnou a dumá, co by synovi mohla dát za dárek. Později se sejde s Veronikou a začne jí líčit, jak se v jejím životě všechno slibně vyvíjí. Je šťastná, že se s Evženem sestěhovali, ale vadí jí, že Adam teď bydlí s Luďkem a Vandou. Raději by ho měla doma u sebe.

Vanda se hodlá definitivně přestěhovat a Adam se nabídne, že jí pomůže s věcmi. Na chodbě se potkají s Blankou a Vanda si do ní nezapomene okamžitě rýpnout. Konečně prý dostala Evžena tam, kde ho chtěla mít, ale to Vandě nijak nevadí, protože ona je dokonale spokojená s Luďkem. Jestli tím chtěla Blanku rozhodit, nepovedlo se. Ta už se dávno naučila, jak být nad věcí, a svou nevlastní sestřičku neřeší.

Zdroj článku:
  • autorský text