Dnes v Ulici: Věrka si zadělává na obří rodinný trapas

Dnes v Ulici: Věrka si zadělává na obří rodinný trapas
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby do věcí mladých tolik nešťourala, nemusela mít zaděláno na obrovský rodinný trapas, ke kterému se schyluje. Je to spíše otázkou na diváky, kdo za toto nedorozumění může více – zda mladí, nebo do věcí věčně nos strkající Věrka. Každopádně to bude stát za to.

Věrce se v hlavě roztáčí nebezpečné kolečko domněnek 

Věrka, která nemá doma Luboše, si svůj čas nyní zpestřuje u mladých. Věnuje se Vojtovi a Karlíkovi. Dlouho byla zvyklá na to, že je byt mladých neutrální půdou pro výchovu dětí. Vůbec by ji nenapadlo, že tam Kryštofa přistihne s jeho milenkou. S Monikou! Této události předcházela celá šňůra indícií, které Věrka slepila k sobě. Kryštof si stále drží garsonku. Karla jí nepotvrzuje, že se s Kryštofem dali dohromady. Tony mlží a ona spatřuje Kryštofa s Monikou. Napřed v kavárně, později také u nich doma. Ačkoliv do odjezdu Moniky zbývá ani ne týden, má Věrka pocit, že za těch pár hodin snad může dojít ke zkáze světa. Kdyby byl Luboš doma, přemítá nahlas. Ten ji usazuje. Takhle je na své katastrofické scénáře úplně sama.

Ty tady někoho máš? 

Když se Věrka znovu ocitne bez varování v bytě mladých, ti jsou zrovna v posteli. Jejich znovu obnovenému vztahu to věčné skrývání dodává šťávu. Ale čeho je moc, toho je příliš. A to hlavně na Věrku. Zatímco Kryštof vychází ven z ložnice jen v trenkách, ona napjatě natahuje uši ve snaze zjistit, kdo další je v ložnici. Moniko? Vylez!  Karla by se hanbou propadla. Proč by proboha v jejich posteli měla být Monika?

Aniž by si nechala něco vysvětlit, vybíhá Věrka z bytu 

Vše by se hezky vysvětlilo, kdyby Věrka počkala, až se Karla obleče. Ona ale byla přesvědčená, že je  v ložnici Monika. S tou se tedy setkat nechtěla. Rozhodně ji nechtěla spatřit ve spodním prádle a s hromadou trapných výmluv. Proto raději volila cestu ven z bytu. Kryštof s Karlou jsou jako opařeni. Věrka, ta má náběh na infarkt. Nikdy by nevěřila, že je Kryštof schopen takové prasárny, jako vzít si milenku do domova kluků.

Monika má možnost být na dvou místech zároveň 

Díky fanatazii Věrky má Monika možnost být na dvou místech zároveň. U Kryštofa v posteli a venku v krámku. Když z něj pak vychází, jde rozčilené Věrce přímo do rány. „Dobrý den, paní Marečková, potřebujete s něčím pomoct?” Tahle věta Věrku ještě více rozčílí. Všespásná Monika už jí popravdě leze na nervy. Už by konečně s tou svou pomocí mohla přestat. Nebo ještě lépe, mohla by odjet pomáhat do Afriky. Tam ničí rodinu ohrožovat nebude. Monika samozřejmě neví, která bije, a Věrka přitvrzuje. Vyčítá Monice všechny její útrapy. Ta nechápe. Když jí to Kryštof později vysvětluje, je pobavená i zděšená zároveň. Takovou tchyni by rozhodně nevydýchala. Karla teda musí být splachovací, když si ji takhle pouští do soukromí!

Zdroj článku:
  • Autorský text