Co přinesl tento týden v Ulici: Vrátila se Ema, Lumír přistižen s Kateřinou

Co přinesl tento týden v Ulici: Vrátila se Ema, Lumír přistižen s Kateřinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka se obávala rodinné oslavy ve společnosti Luďka, ale on se k ní choval mile. Zato Vanda se od něj dočkala pěkné zrady. Lexík přistihl Lumíra in flagranti s Kateřinou a dostalo se mu zajímavého vysvětlení. Ema se objevila v Ulici, aby oslavila narozeniny a hádala se s mámou kvůli vysoké škole.

Blanka dostala kytku, Vanda utřela nos

Adam a Kristýna se vyznamenali studijními úspěchy, které bylo třeba ocenit. Luděk navrhl rodinnou oslavu, na niž byly pozvány i Marie s Jolanou. Jediný, kdo tu chyběl, byla Vanda, jíž Luděk celou akci záměrně zatajil. Ona se přesto dostavila, objednala si víno, ačkoli nikdo jiný kvůli Blance nepil alkohol.

Její ustavičné rýpání a náladovost všechny lidi u stolu nepříjemně překvapily, tedy až na Blanku, která dobře věděla, že Vandiny nálady se mění jako aprílové počasí. Co však Blanku udivilo, bylo Luďkovo přátelské chování. Dokonce jí dal i kytici. Snaží se s ní vycházet kvůli dětem nebo si snad myslí, že by ji mohl získat zpátky? Minimálně Vanda ho podezírala, že to chce dát s bývalou manželkou zase dohromady.

Lumír přistižen s Kateřinou! Jak se vymluvil?

Lumír se pokoušel najít vhodnou příležitost, jak se s Kateřinou posunout o kousek dál. Naplánoval pro ni romantickou večeři, Ingrid požádal o hlídání Lexíka a od Pavla si nechal přinést výtečné steaky. Vše se vyvíjelo skvěle, tedy do chvíle, než Ingrid s Lexíkem omylem dorazili domů o hodinu dřív – v okamžiku, kdy se Lumír zamilovaně sápal po Kateřině.

Nenapadlo ho lepší vysvětlení, než že si na ní zkoušel masáž srdce. Od té doby Lexík tátu neúnavně přemlouval, aby ho naučil první pomoc a aby všem drozdům na Kateřině ukázal, jak se to dělá. Lumírovi nezbylo než popadnout příručku a opravdu se první pomoc začít učit. Ani později během týdne se mu nepodařilo vyšetřit dostatek volného času, aby mohl být s Kateřinou.

Ema Toužimská zpátky v Ulici

Ema se po letech vrátila do Ulice a hned své mámě začala dělat starosti. Dostala totiž nabídku pečovat o plazy v pavilonu zoologické zahrady ve Dvoře Králové. Eva je ale přesvědčená, že její dcera má všechny předpoklady pro studium vysoké školy. Byla by přece škoda zahodit příležitost a jít rovnou pracovat rukama. Miloš její názor nesdílí, podle něj se na příkladu Vítka Klímy jednoznačně potvrdilo, že vysoká škola je vlastně k ničemu. Anička a Bedřich souhlasí s Evou, ale nechtějí Emu nutit do něčeho, co sama nechce. Po oslavě dívčiných dvacátých narozenin byl Béda nucen u Anči přespat a došlo mezi nimi k nečekanému sblížení.

Gábina si prožila pekelný týden

Gábina kvůli chemoterapii a ozařování značně zeslábla, trpěla nevolnostmi a jednou se jí hlava zamotala tak, že sebou sekla uprostřed salonu, navíc přímo před Šimonem. Ten se od té doby děsil představy, že se podobná situace bude opakovat, a byl vděčný za Jirku, který se staral nejen o mámu, ale i o něj. Společně vařili snídaně, učili se do školy a vyrazili i na střelnici, aby chlapec přišel na jiné myšlenky a máma měla klid na odpočinek. Gábina nakonec uznala, že práce bude muset ustoupit na vedlejší kolej, a upustila od jarní kolekce. Rozhodla se také oddálit návrat do Berlína, což Šímovi překvapivě příliš nevadilo.

Zdroj článku:
  • Autorský text