Některé scény se skoro neodehrály a Hugh Grant byl děsně protivný: Co jste nevěděli o Lásce nebeské?

Některé scény se skoro neodehrály a Hugh Grant byl děsně protivný: Co jste nevěděli o Lásce nebeské?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou filmy, na které se můžete dívat pořád, hlavně před Vánoci. Mezi ty patří i hvězdně obsazená britská romantická komedie Láska nebeská. Věděli jste ale, jak natáčení probíhalo?

Tancující premiér? Hugh Grant byl děsně nervózní

Že má Hugh Grant taneční kreace v bocích jsme se v mnoha filmech přesvědčili, on sám tanec i hudbu miluje. V roli premiéra chtěl ale působit důvěryhodně a majestátnicky, a tak mu taneční scéna dělala obrovský problém. Byl nevrlý, necítil hudbu a natáčení této scény se stále odkládalo. Zkrátka mu trvalo si zvyknout, že bez této scény to prostě nepůjde. Scéna se natočila až poslední natáčecí den, kdy už byl Hugh naštěstí v pohodě a se scénou smířený, no a nakonec z toho byla opravdu legrace.

Bill Nighy je stále bombardován svými hláškami

Pohasínající hvězda Billy se snaží ukončit svá dekadentní léta a vrhnout se zpět na hudební scénu a jeho dějová linka určitě působí k těm nejvtipnějším.

Zvláště pak jeho hlášky jako –⁠⁠ ,,děti, nekupujte drogy, staňte se slavnými a budou vám je dávat zdarma" –⁠⁠ ho doprovázejí i léta po vydání filmu.

Scéna s vyznáním lásky na kartičkách skoro chyběla

Režisér Richard Curtis měl dohromady pět nápadů, jak byl mohl Andrew Lincoln vyznat lásku Keiře Knightley a sám nápad s kartičkami upřednostňoval asi nejméně. Nakonec si však nechal poradit od ostatních členů štábů a scénu natočili takto.

Ikonickému polibky v Portugalsku předcházelo dlouhé nacvičování

Spontánní moment, kdy se Colin Firth rozhodne jít svému štěstí naproti a vydá se do Portugalska za svou vyvolenou ve skutečnosti až tak spontánní nebyl. Zvláště pak moment, kdy došlo přímo k polibku. Na místě byl totiž kouč, který herce učil, jak se správně líbat před kamerou, obzvlášť dlouho cvičili například část s přejetím palce po rtech. Kdo by to byl tušil, že elegán Colin Firth potřebuje rady jak na líbání.

Zdroje článku: