Březnové novinky na Netflixu, které by vám neměly uniknout

Březnové novinky na Netflixu, které by vám neměly uniknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z březnových titulů jsme vybrali pokračování divácky oblíbeného seriálu o tom, jak se psala historie Anglie, hvězdně obsazenou a očekávanou premiéru sci-fi snímku o záchraně lidstva a novodobé zpracování krvavé bitvy o Stalingrad očima ruských filmařů.

Poslední království

VB (2015-2022), 5. řada má premiéru 9. března, hodnocení seriálu 85%

Oblíbený seriál pokračuje dalším dobrodružstvím Uhtreda, který měl pohnutý osud a poté, co z něj Vikingové udělali sirotka, byl vychován v jejich kultuře. Ale mladý muž zůstal stále v srdci šlechticem s modrou krví, přestože se musel přizpůsobit životu mezi krvelačnými vikingským bojovníky. Bude muset čelit dalším životním výzvám a rozhodnout se, kým vlastně je.

Seriál je natočený podle knižní předlohy Saské příběhy. Jde o soubor historických románů Bernarda Cornwella o zrodu Anglie v devátém a desátém století. Jméno fiktivního hrdiny je inspirované skutečnou postavou Uhtreda Smělého. Sám autor románů je potomkem tohoto rodu.

První dvě sezóny byly vyrobeny pro BBC a další už jsou produkované Netflixem.

Projekt Adam

USA 2022, premiéra 11. března

Americký sci-fi snímek režírovaný Shawnem Levym je plný zajímavých jmen a už teď je na seznamu filmů, které by si filmový nadšenci neměli nechat ujít. Těšit se můžete na Ryana Reynoldse, Marka Ruffala nebo Jennifer Gerden.

Film měl původně v plánu Paramount Pictures a o hlavní roli se zajímal hvězdný Tom Cruise. Nakonec ale práva na realizaci získal Netflix a všechno bylo jinak.

Ryan Reynolds cestuje časem a vrací se do doby, kdy byl dítětem (jeho dětskou verzi si zahrál Walker Scobell). A právě se svou dětskou verzí bude muset zasáhnout, aby zachránil budoucnost lidstva.

Film se natáčel od listopadu 2020 do března 2021 ve Vancouveru v Kanadě.

Stalingrad

Rusko, válečný film z roku 2013

Hodně očekávaný film Fjodora Bondarčuka byl nakonec pro fanoušky klasických vojenských filmů zklamáním. Zklamal scénář, výprava i samotný příběh.

Legendární bitva o Stalingrad patří k velice krvavé události 2. světové války. Tentokrát je natočená v trojrozměrném formátu. Drama se zaměřuje na izolovanou skupinu vojáků, kteří společně čelí nepříteli. Jde o první ruský 3D válečný film a Rusové ho dokonce vyslali soutěžit o Oscary.

Kulisy Stalingradu byly postavené za 6 měsíců, pracovalo na nich 400 lidí a stály 4 miliony dolarů.

 

Zdroj:

  • autorský článek