A najednou byli pryč: Smrt těchto seriálových postav nikdo nečekal

A najednou byli pryč: Smrt těchto seriálových postav nikdo nečekal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Smrt patří k životu, a to i ve fikci. Není tedy divu, že se i některé seriálové postavy s námi občas rozloučí. Náhle smrti seriálových postav jsou pro nás jaksi horší než filmové, protože si vybudujeme vztah k postavě, kterou sledujeme několik let. O to horší je, když se smrtí vůbec nepočítáme.

Derek Shepherd ze seriálu „Chirurgové“

Nikdy jste si asi nemysleli, že by autoři jednoho z nejúspěšnějších seriálů zabili McDreamyho! Na druhou stranu, to jsou „Chirurgové“. Přesně tato nepředvídatelnost je to, co dělá tento seriál tak skvělým. Zrovna zde zemřelo již tolik lidí, že není divu, že to jednou schytá i hlavní role. Derekova tragická smrt po silné autonehodě byla šokující nejen pro všechny zúčastněné, ale i pro fanoušky doma před obrazovkou.

Dan Conner ze seriálu „Roseanne“

V úplně poslední epizodě celého seriálu Roseanne odhalujeme, že celá poslední série byla ve skutečnosti jen děj knihy, kterou píše jedna z postav podle svého života. Pro knihu ale změnila některé klíčové detaily, například to, že Dan ve skutečnosti zemřel po infarktu v předposlední sezóně. Ukončit sitkom takto tragicky je sice neběžné, pokud se ale podíváme na celkové téma seriálu, které se skládá hlavně z problémů rodiny bojující o přežití, není zase až tak překvapující, že krutá realita zasáhne i úplně na konci.

Glenn ze seriálu „Živí mrtví“

Když se objevil v zombielandu násilnický Negan, děj postapokalyptického seriálu se otočil naruby. Chodící neživí již nebyli největší hrozbou, to spíše baseballovou pálku držící antihrdina Negan patří mezi antagonisty. Když na konci 7. řady brutálně umlátili Glenna, nebyl to jen šok pro nás, ale i pro celou produkci. Jeffrey Dean Morgan (představitel Negana) měl totiž za úkol umlátit úplně každou postavu seriálu. Až potom se rozhodl režisér, kdo v seriálu opravdu zemře. Takže ani představitel Glenna nevěděl, že je to pro něj poslední natáčení.

Ex-manželka Hotchnera ze seriálu „Myšlenky zločince“

Tato smrt je možná jedna z nejvíce podceněných tragických smrtí v seriálu. Přestože se nejednalo o hlavní postavu, a přesto, že se diváci nikdy nedokázali plně ztotožnit s touto postavou, nikdo z nás v tu chvíli nečekal, že zločinec skutečně stiskne spoušť a zabije ex-manželku Hotchnera. Nejhorší na tom ale bylo, že všichni agenti z FBI slyšeli její poslední slova a výstřel živě přes telefon. Přesto, že se všichni snažili ji zachránit, přijeli pozdě. A my jsme tak poprvé viděli zhrouceného Hotchnera.