Dnes v Ulici: Vanda už zase čeří klidné rodinné vody

Dnes v Ulici: Vanda už zase čeří klidné rodinné vody
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda patří ke kontroverzním postavám Ulice a v dnešním díle, vlastně už v tom minulém, opět čeří vody. Ano, své místo vedle Luďka si odvážně vybojovala. Některým divákům se však pořád může zdát, že má tahle holka více štěstí než rozumu. Svým kontaktem s Hanou dráždí hada bosou nohou.

Evžen má pocit, že by se Hana do jeho rodiny míchat neměla 

Jaký to má Evžen ale pech. Myslel si, že svým podpisem smlouvy bude mít od Hany už navždy pokoj. Jenže ona se musela dát dohromady zrovna s Vandou. Kdo ví, co Vandě nakuká. Nakonec ji s Luďkem přijmou do rodiny a ona bude v kontaktu také s Kristýnou a Adamem. To ale Evžen nehodlá dopustit. Svoji část dohody splnil, tak proč mu Hana tohle dělá? Možná pomůže, když si to s Vandou a Luďkem vyříká pěkně z očí do očí.

Blanka zjišťuje, proč se Vanda s Hanou vídá 

Blanka je vůči Evženovi hodně nefér. Už nejspíš zapomněla na to, jaké stavy měla ona pod vlivem alkoholu i svých strachů. Své nepochopení pouze předstírá, nebo opravdu nechápe, jak je kontakt s Hanou pro Evžena náročný? Proč ho maličko víc nepodpoří? Proč se mu diví, že málem vyletí z kůže, když vidí svou bývalku v přítomnosti hloupoučké Vandy? Proč Vandě aspoň nedomluví? Proč ji neseřve, že opět šlape po rodinném štěstí? Místo toho si ji v klidu vyslechne a ujistí ji, že vlastně nedělá nic špatně.

Evžen nasazuje na Vandu a doporučuje jí a Luďkovi, aby si raději vzali psa z útulku 

Evžen má pocit, že Vandino setkání s Hanou je potřeba co nejdříve vyřešit. Proto vyráží do Říčan, kde si chce o celé situaci promluvit hezky napřímo. Bohužel volí ne úplně přátelský tón. Vanda se stahuje do své ulity, zatímco ji Luděk všemožně brání. Evžen nechápe, proč si zrovna Vanda s Luďkem musejí hrát na samaritány. Místo kontaktu s jeho bývalkou by si mohli raději adoptovat psa z útulku! Luděk Evženovi domlouvá u šálku kávy. Nakonec se však stejně nepohodnou a Evžen od Luďka míří rovnou na sezení anonymních alkoholiků. Pod vlivem adrenalinu tam na ostatní sype svůj životní příběh.

Luděk si u Vandy všímá varovných signálů 

Luděk sice naplno stojí za svým Vanďouskem, přitom má ale sám strach z toho, aby Vanda nesklouzla ke svým starým zvykům. Při kontrole jejího transparentního účtu zjistil, že platila nemalou částku a on neví, co kupovala. Nezbývá než se na záhadnou transakci zeptat. Vanda prozrazuje, že je to parfém pro mámu. Je zjevné, že s utrácením tak úplně nepřestala. Copak jí její životní lekce nestačila? Bude muset dojít na něco dalšího, aby se už konečně uskromnila? Vanda pořád přeskakuje. Místo, aby svůj nový život skromně brala příčku po příčce, má pocit, že jí patří vrchol. Vrchol, na kterém měla být nejpozději včera. Nezbývá než čekat, jak dlouho to Luďka bude bavit.

Zdroj článku:
  • Autorský text