2021 končí, a Netflix nám letos dopřál některé opravdu skvostné kousky: Toto jsou nejlepší letošní filmy Netflixu - 2. díl

2021 končí, a Netflix nám letos dopřál některé opravdu skvostné kousky: Toto jsou nejlepší letošní filmy Netflixu - 2. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celosvětová pandemie zasáhla několik pracovních odvětví, a i filmový svět měl několik překážek – především, protože byla zavřená kina. Proto existuje jeden jasný vítěz: Netflix. Toto jsou nejlepší filmy na Netflixu z tohoto roku.

Přebíhání

Moderní, stylově elegantní, černobílý film by v dobrém filmovém roce neměl chybět. Netflix letos naplnil tento žánr s filmem „Přebíhání“, a připomněl, že Ruth Neggová patří k těm nejlepším herečkám její generace – za svou roli byla letos nominována na Zlatý glóbus roku 2022, a je tedy považována i za kandidátku na Oscara.

Film podle románu Nelly Larsenové je o dvou černoškách (Tessa Thompsonová, Ruth Neggová) se světlou pletí, které se na konci dvacátých let rozhodnou žít v New Yorku na různých „frontách“: jedna jako černoška, druhá jako běloška.

Viník

Dějová zápletka sice není nová, ale zde inscenovaná jako sevřená intimní hra. Napětí stoupne k nezměrným výšinám a někteří diváci nakonec možná nebudou mít nehty: Thriller se odehrává během jediného rána v centru tísňového volání. Policista ve službě Joe Baylor (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volajícího, který je ve smrtelném nebezpečí. Brzy ale zjistí, že celá situace je úplně jiná.

Gyllenhaal hraje jako obvykle velmi intenzivně a akce nás až do poslední minuty nemine.

Bílý tygr

Balram Halwai (Adarsh ​​​​Gourav) vypráví s osvěžujícím černým humorem o svém neuvěřitelném vzestupu z chudého vesničana na úspěšného podnikatele v moderní Indii. Jde o filmovou adaptaci stejnojmenného bestselleru, který v roce 2008 získal Man Bookerovu cenu.

Směs zločinu a dramatu se střemhlav vrhá do světa plného zločinu, korupce a chudoby a je obdivuhodně odvážnou kritikou indické ekonomiky.

Rovnováha mezi luxusem a špínou je ve filmu příjemně vyvážená.

 

Zdroj: