Zprávy z Ulice: Jolana má ještě jednu dceru, veřejnost o ní ale ví velmi málo

Zprávy z Ulice: Jolana má ještě jednu dceru, veřejnost o ní ale ví velmi málo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jablko nepadá daleko od stromu. Tak se to alespoň říká. Občas se však přece jen nějaký ten kousek po tom, co ze stromu spadne, zakutálí jinam. Odlišnou cestu, po které chce kráčet životem, si zvolila i druhá dcera Jolany z Ulice, Barbora.

Nutno podotknout, že je řeč o druhé dceři Miluše Šplechtové a Jana Hrušínského. Tu první má Miluše Šplechtová pořád po svém boku. Hraje s ní ve stejném seriálu, a tak mají možnost potkávat se každý den na natáčení. Tím seriálem je zmíněná Ulice, kde spolu Miluše Šplechtová a Kristýna Hrušínská rovněž hrají matku s dcerou. Mít ale takový vztah i ve skutečnosti by si ani jedna z nich jistě nepřála. Naštěstí to jsou jen další z rolí, ve kterých se potkaly. Stát vedle sebe na scéně i jevišti jsou zvyklé. V rodinném Divadle Na Jezerce spolu hrály a hrají v mnoha představeních. 

Kristýna jako jediná neopustila rodiče a zůstala věrná jim i České republice. Udělala tím oběma, jako prarodičům jejího syna, velkou radost, protože zbytek, a není to zanedbatelný počet, vnoučat žije za oceánem, vidí je tak minimálně. 

Svým dětem ale Miluše Šplechtová nic nevyčítá. Společně s manželem vždy respektovali jejich sny, plány a pozdější rozhodnutí, a tak syn Nikola pracuje a žije v Austrálii a nejmladší dceru Barboru její studium zaválo až do Ameriky. 

 
 

Barboru Hrušínskou herectví nikdy neuchvátilo natolik, aby se stala herečkou. Chvilku sice takové myšlenky měla, přece jen se odmala pohybovala v uměleckém prostředí, s rodiči trávila čas v divadle a svého dědu i ostatní příbuzné vídala na televizních obrazovkách, nikdy ale mezi ní a herectvím nepřeskočila ta správná jiskra.

Přednost dala jinému umění, a to grafickému. Barbora je totiž velká trémistka, a tak si neumí představit, že by se předváděla před živým publikem, dostala ze sebe text a ještě se z toho stačila těšit. Takové vlohy zdědila spíše její starší sestra. Ona byla raději tou “zákulisní” dcerou, která společně s otcem tvořila grafiku na plakáty nebo letáky k jejich hrám a uváděla hosty. Za svým snem, kterým bylo studium na vysoké škole grafické, se vydala až do Filadelfie, kde potkala i muže svých snů. 

 

Zdroj: