Sidonie Novotná dobrodincem? Jak pomohla ZOO tentokrát?

Sidonie Novotná dobrodincem? Jak pomohla ZOO tentokrát?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ředitelce Roklové chyběla kvůli Hruškovi na účtu ZOO výrazná částka. Jestli na to přijde kontrola z finančního úřadu, čeká ji nejspíš rychlá výpověď. Naštěstí se do toho vložila Adélka, a nakonec i Sidonie, která chybějící peníze nahradila.

Hruška dostal Roklovou do úzkých

Josef Hruška, emeritní ředitel ZOO, se rozhodl zajet do Afriky za umírajícím kamarádem. Na dlouhou cestu mu chyběly peníze, a tak musela zasáhnout Marie Roklová. Zajistila mu je z účtu zoologické zahrady. Hruška však vyhrazenou částku výrazně přečerpal, aby mohl kolegovi zaplatit kvalitní lékařskou péči. Marii tím dostal do nepříjemné situace. Kdyby někdo přišel na to, že firemní peníze byly použity pro osobní účely, měla by z toho velké problémy. To si samozřejmě uvědomil i Brázda, jenž neváhal na ředitelku zavolat kontrolu z finančního úřadu.

Bývalý ředitel Hruška dostane Roklovou svým rozhazováním do potíží, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Adélka přišla se spásným nápadem

Marie začala urychleně hledat způsob, jak zabránit nejhoršímu, a právě v této chvíli vstoupila do hry Sidonie Novotná.

Ředitelka Roklová se pokusila zařídit financování přes ni, ale nesetkala se s kladnou odezvou. Sidonie totiž celou věc pochopila jako pokus zatáhnout ji do něčeho nekalého. Rozhodně se nemínila podílet na podvodu, navíc zoologické zahradě vytrhla trn z paty už mnohokrát a nemůže to přece dělat donekonečna. Naštěstí tu byla ještě Adélka, kterou napadlo zorganizovat pro pana Hrušku finanční sbírku. Požádala o příspěvek všechny ochotné zaměstnance. Dala dohromady zhruba polovinu potřebné částky a nabídla se, že zbytek doplatí z vlastních rezerv. Finanční kontrole, jež mezitím dorazila, chtěla namluvit, že chybějící částku nemají na účtu, nýbrž v hotovosti v pokladně.

Sidonie nečekaně nabídla pomoc

Adélčině upřímné snaze přihlížela i Sidonie, na kterou taková loajalita udělala dojem. Jestliže podřízení chtějí pomoci zaměstnavateli tak moc, že se vzdají vlastních peněz, musí to být důkaz, že se jedná o správnou věc. Právě to Sidonii přesvědčilo, aby nakonec celou potřebnou částku uhradila sama. Vybrané peníze tak mohly být vráceny zaměstnancům a kontrola z finančního úřadu dopadla dobře. Brázdův lstivý plán zase jednou zkrachoval.

Zdroj článku:
  • Autorský text