Ty nejlepší zoombie filmy, které vám nesmí uniknout

Ty nejlepší zoombie filmy, které vám nesmí uniknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Živí mrtví jsou velmi oblíbenými monstry v hororových filmech. Představa, že Vás bude pronásledovat horda mrtvých, více či méně rozpadlých a hnusně znetvořených zombíků, je pro většinu lidí snad nejstrašidelnější myšlenka. Proč se tedy těsně před Halloweenu na nějaký zoombie-film nekouknout?

Světová válka Z

Brad Pitt vs. Zombíci. Co lepšího může být? Katastrofický film, ve kterém se lidé nakazí během pouhých deseti vteřin, je silně šokující. Místní živí mrtví jsou rychlí, extrémně krvelační a smrtelní. Většina světa je infikovaná, velkoměsta úplně ztracená. Jedině zaměstnanec OSN Garry Lane (Pitt) může se zbytkem přeživších zachránit poslední nenakažená místa. Začne válka proti zombíkům, kterou musí lidstvo vyhrát.

Resident Evil

Když bohatá firma vyrábějící biologické zbraně vyvine virus, který dokáže oživit mrtvé živočišné buňky, můžeme očekávat, že bude využívat zombíky jako útočnou zbraň. Větším problémem je ale umělá inteligence tajné laboratoře. Akční hrdinka Mila Jovovichová se proto musí postarat o vypnutí mocného počítače a musí přitom bojovat proti zmutovaným zombíkům v centrále.

Snímek byl natočen podle stejnojmenné počítačové hry.

Zombie 2

70. léta představovala pro Itálii zlaté období hororových či splaterových filmů. Brutalita, krev, šok-faktor – to všechno patří do filmu „Zombie 2“ od kultovního režiséra Lucio Fulci. Na ztraceném ostrově se rozšířila smrtelná nemoc, která ale zabíjí jen částečně. Mrtvoly krátce po smrti povstanou a vydávají se na lov lidí. Toho si mořeplavci všimnou ale až moc pozdě a musí čelit ostrovnímu nebezpečí.

Až dodnes se tento film zapisuje do dějin jako nejlepší italský zombie film.

Noc oživlých mrtvol

Kultovní film z roku 1968 je jeden z úplně prvních filmů tematizujících apokalypsu zombíků. Legendární hororový režisér George Romero dokázal s malým budgetem a talentovanými herci natočit thriller vyvolávající hrůzu a úzkost. Hlavní hrdinka je zamčena s cizími lidmi v cizím domě, zatímco se zombíci pomalu blíží k dalším obětem. Nebezpečí před mrtvými lidmi venku i před živými lidmi v domě jsou v kombinaci zárukou pro napínavý filmový večer.

Cukroušek Hill

Pokud byste se chtěli kouknout na film se zombíky, který ale není zrovna strašidelný, nýbrž trapně špatný, tak je „Cukroušek Hill“ přímo pro vás. Blackplotation snímek točící se kolem Voodoo-čarodějnice, která kontroluje vlastní armádu zombíků zabíjející vrahy jejího manžela, pobaví svou nechtěnou nešikovností. Maska zombíků připomíná dětské představení na základní škole a herecký talent lidských obětí je ještě horší. Prostě třpytivé béčko pro fanoušky trochu špatnějšího žánru.

 

Zdroj: 

  • autorský text