Zlatá labuť: Petr se po návratu musí vyrovnat s obchodem plným Němců, s otcovým infarktem a Bárou ve společnosti Marka

Zlatá labuť: Petr se po návratu musí vyrovnat s obchodem plným Němců, s otcovým infarktem a Bárou ve společnosti Marka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub nemá v úmyslu s hazardem přestat a Alena o něj má strach. Bouchner opět tlačí Valerii Horkou, aby mu donášela, a tentokrát nevyhrožuje jen tím, že ji stihne trest za dceřin potrat, ale naznačil, že má něco na Skalského. Irena už tradičně bojuje proti všem a její pozice v rodině se zhoršuje.

Při příjezdu do práce vidí holky Jakuba, jak si bere od jiného muže peníze, a je jim hned jasné, že opět hrál. Jakub se tím ani netají, útok na Alenu zlehčuje a holkám se vysmívá. Hazard ho už pohltil natolik, že riziko, které je s ním spojené, už nevnímá.

Opovržení, které Irena zažívá v rodině, pokračuje

Irena s Lukášem
Irena s Lukášem | Zdroj: TV Nova

Irena zjišťuje, že už nemá nárok ani na vůz se šoférem. S tím odjíždí Rudolf a otec. Otec jí jen stroze oznámí, že jí zřídil kancelář doma a nepřeje si, aby se v Labuti ukazovala. Svou dceru asi moc nezná, protože Irena prostě odjede taxíkem a na pracovním jednání znovu ukazuje, že je na rozdíl od zdrogovaného Rudolfa mnohem schopnější. Drogou posílený bratr ji před obchodními partnery nazve lesbou. Otec je však neoblomný. Řekne jí, že ona je jeho trestem za to, že Rudolfa považoval za slabocha.

Irena nepochodí ani s Jakubem. Kvůli Aleně a jejímu bezpečí chce Jakubovi pohrozit vyhazovem, ale ten si z ní nic nedělá. Naopak jí ještě vyčte, že zkazila Alenu a že jestli ho nenechá být, dozví se o jejich vztahu všichni.

Eliščina pozdní lítost

Eliška se svěřuje Vágnerovi s udáním. Ten je hodně zaskočený. Mladá žena svého činu lituje, ale není nic, co by mohla udělat, aby to vzala zpět. Jak z děje vyplynulo, dala Bouchnerovi i jméno fotografa. Eliška alespoň Skalského varuje. Mohl by uprchnout a schovat se.

Skalský je ale rozhodnutý riskovat a jít svědčit ve prospěch Valerie a Kristýny ohledně potratu. Spolu s Maškem oba svorně tvrdí, že viděli, jak Kristýna začala krvácet. Jejich výpovědi jsou tak věrohodné, že vyšetřovatel případ uzavře. Na schůzce je však i Bouchner a pro fotografa Skalského to znamená jediné – ten den už se domů nevrátí.

Vyděšená Eva běží domů a chce hned cyklostyl a všechny kompromitující věci, tedy papír a barvy, vyhodit, ale Martin je přesvědčený, že dokáže vše na půdě schovat tak, že to gestapo nenajde. Marně mu Eva vysvětluje, že při mučení Skalský promluví. V ohrožení není jen on, ale i děvčata, která bydlí v domě, a také babi, která je sice pryč, ale za své nájemníky nese zodpovědnost.

Bářino odhalení

Alena, Bára a Eva
Alena, Bára a Eva | Zdroj: TV Nova

Bára se o Alenu v souvislosti s chováním Jakuba bojí a napadlo ji, že by se mohla o pomoc obrátit na bývalého přítele Marka. Ten je rád, že si na něj vzpomněla, a muže, který Aleně vyhrožoval, dokonce zná a ví, že patří mezi ty největší darebáky. Slíbí, že v té věci zakročí. Bára se také dozví, že básně, o kterých se domnívala, že jsou od Petra, byly od Marka. Už také chápe, proč se jí vrátily všechny dopisy, které psala Petrovi.

Infarkt, vydědění a Petrův návrat

Starý Kučera přežil infarkt a rozhodl se, že Irenu vydědí. To je pro mladou ženu další rána, ale ani ta ji nezlomí k tomu, aby vyhověla matce, která na ni stále naléhá s léčbou. Lukáš se jen usmívá. Dostane poručnictví nad potomky.

Do Zlaté labutě vtrhnou Němci. Budou se hledat všichni, kdo měli něco společného se Skalským. Právě v ten okamžik se vrací Petr a vidí, že jde právě včas. Pohled na usměvavou Báru v doprovodu jejího bývalého přítele mu nedělá radost.

Zdroje článku: