Zlatá labuť: Jan Dolanský má už od první epizody našlápnuto na pozici největšího záporáka seriálu

Zlatá labuť: Jan Dolanský má už od první epizody našlápnuto na pozici největšího záporáka seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě před deseti lety to byl štíhlý fešák, který dokázal i v záporných rolích okouzlit. Teď se Dolanský představil jako Marek Záhoř a už od prvního dílu svůj šarm pečlivě schovává. Odpudivější postava snad v seriálu není a tvůrci do něj vrazili snad všechny špatné vlastnosti, na které přišli.

Jedno má Jan Dolanský jisté, určitě ho kvůli této roli nebudou pronásledovat fanynky. I v anketě na stránkách TV Nova v hlasování převládá názor, že jde opravdu o velice negativní postavu. Jak moc musela být Bára zoufalá, když s takovým člověkem dokázala žít.

I přes Bářino rozhodnutí začít nový život bez věčného strachu z dopadení při krádežích, má mladá prodavačka pro svého partnera stále slabost, což hodně leží v žaludku jejímu šéfovi a majiteli obchodního domu.

Teprve v budoucnu se možná dozvíme, co všechno Bára prožila a proč tak na svém bývalém kumpánovi, který by ji kdykoliv podstrčil policii, jen aby si zachránil svůj krk, lpí.

Už od první epizody se Marek snaží s Bárou manipulovat, jak se mu to hodí a její odmítání nebere jako odpověď. Je ochotný ji i vydírat a dělá všechno proto, aby jí překazil plány být slušnou holkou. Naopak od ní chce, aby využila příležitosti v obchodě a pomohla mu s plánem na vykradení. Žárlí, protože si myslí, že jediný důvod, proč se Bára chce vypořádat s kriminální minulostí a změnit život, je majitel obchodu, se kterým nemůže dost dobře soupeřit.

O vlivu nebezpečného Marka ví i Petr Kučera (Adam Vacula) a není mu příjemné, když se Bára se svým bývalým partnerem pořád stýká. Jenže ona je donucena okolnostmi se na Marka obracet a on toho nestydatě využívá.

Stejné obavy má o mladou prodavačku i šéf ostrahy obchodního domu Václav Mach (Pavel Řezníček), který pracoval u policie a moc dobře ví, co je Marek Záhoř zač a kolik dívek už dokázal využít a zbavit se jich.

Už v epizodě z čtvrtka 9. března vyplyne na povrch, že Marek držel ve sklepě nemocnou Lucii Tichou i se synem pod záminkou, že je chrání před gestapem, ale pravda byla jinde a darebák doufal, že se mu podaří vydíráním u Báry dosáhnout svého. Ještě štěstí, že se malému klukovi podařilo ze sklepa utéct a dostat se do obchodního domu, kde už se o něj hodní lidé postarali. Nakonec Marek pustil i Lucii, protože s Bárou to nevycházelo, jak si naplánoval a bál se, že by mu vážně nemocná žena mohla ve sklepě zemřít.

Možná ji pustil také proto, že za ním zašel Petr. Ten mu chtěl za Lucii zaplatit, ale to Marek odmítl. Chce přece úplně něco jiného. Teprve když se nemocná Lucie shledala se synem a zabydlela se v obchodním domě v bytě Kučery, došlo Petrovi i Báře, že to může být od Marka další zákeřná akce. Muselo mu být jasné, kam žena půjde a není nic snadnějšího než udat gestapu, kde se hledaná Lucie skrývá.

Zdroje článku: