Zdena Hadrbolcová z Ulice slaví dnes narozeniny

Zdena Hadrbolcová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si na Růžu z Ulice, která svůj volný čas ráda trávila na kafíčku s Vilmou Nyklovou? Její představitelka Zdena Hadrbolcová oslaví 13. července 85 let a my jí gratulujeme! V Ulici se už sice neobjevuje, diváci si však na ni určitě pamatují. Byla představitelkou ženy, která se podzim svého života rozhodla prožít hezky a energicky. 

Zdena Hadrbolcová jako Růžena Habartová 

Vzpomínáte si, že dříve než v pekárně a večerce u Nyklových pracovala Růžena v Království hraček? V Ulici se herečka objevovala už od začátku, a to po boku Radoslava Brzobohatého, který hrál jejího šéfa Václava Krále. K její smůle se však firma dostala do finančních problémů a byla nucena propouštět. Mezi propuštěnými byla i žena těsně před důchodem, Růžena Habartová. Odchod z firmy, ve které pracovala dlouhá léta, ji zlomil. A pak přišla ještě jedna rána. Zemřel jí její milovaný manžel a svět se jí zhroutil.

Naštěstí jí v tu chvíli pomocnou ruku podal její syn z Austrálie, který ji přesvědčil, aby se k němu přestěhovala. A tak se ustrašená a usedlá Růžena vydala do světa. Austrálie jí vdechla život. Nejšťastnější byla kvůli tomu, že mohla nějaký čas plnohodnotně strávit se svým synem, jeho partnerkou a malým vnoučkem. Přestože v Austrálii přišla na jiné myšlenky, zůstat tam nechtěla. A tak se asi po roce a půl vrátila zpět do Ulice. 

Růža se do Ulice vrátila jako nová žena 

Jakoby si v Austrálii srovnala myšlenky a domů se pak vrátila klidná a vyrovnaná. U Nyklové si našla práci a stala se její nejlepší kamarádkou. Ty dvě spolu probraly opravdu všechno. Růžena byla pravou rukou Vilmy a někdy zastávala tu roli, že Vilmu mírnila v jejích hysterických výrocích. Zatímco na začátku se zdálo, že sklonek života Růžu semele a ona už bude čekat jen smrt, jak se říká, opak byl pravdou.

Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová) v Bistru U babičky, Zdroj: TV Nova

Růža překvapila sebe i diváky tím, že začala hrát v ochotnickém divadle. Tam se seznámila se spoustou nových lidí, kteří pro ni byli něco jako rodina. Růža rázem ožila a byla akčnější než kdejaká dvacítka. Pro mnoho divaček a diváků ve stejném věku byla jistě velkou inspirací. Herečka Zdena Hadrbolcová totiž vyobrazila ženu, která se zamilovala do života. A to je co říct, když se vám to stane v pokročilém věku. 

„Než aby plakala nad samotou a chátrajícím zdraví, rozhodla se Růža, že si závěr svého života maximálně užije.“

Podobný hnací motor v sobě našel také Luboš Mareček. Růža časem své nadšení pro divadlo sdílela i s Vilmou, které však moc nesedlo. A tak se ty dvě rozdělily. Růža začala bydlet v domově pro seniory, kde s partou spolubydlících vytvářela nejrůznější představení pro děti i veřejnost. I v důchodu tedy našla smysl svého života. 

Zdroj článku:
  • Autorský text