Zajímavosti o americkém sitcomu The Office, které jste určitě nevěděli

Zajímavosti o americkém sitcomu The Office, které jste určitě nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americká obdoba Kanclu je u nás asi ještě známější než ta britská. Všichni víme, kde je Scranton, kdo vyrábí nejlepší papíry v celé Americe a kdo je ten nejlepší šéf na světě. Pořád je ale pár věcí, které o seriálu ví jen málokdo.

Natáčelo se skutečně ve Scrantonu

Většina amerických sitcomů, ačkoliv se odehrávají na různých místech, se ve skutečnosti točí v ateliérech. V tomto případě se ale ve skutečnosti veškeré záběry exteriérů točily právě ve Scrantonu. Naproti parkovišti před seriálovým skladem je dokonce podnik, který nese jméno The Office. Nejedná se o poctu oblíbenému seriálu, ale o náhodu. Tento bar už tam stál dávno předtím, než se začal seriál točit.

Stejně tak je ve Scrantonu od nepaměti i Mifflin Avenue, podle toho dostala firma nejspíš svůj název.

S jmény si scénáristi hlavy nelámali

Občas se stane, že nějaký herec ztvární roli, která má stejné jméno jako on. Tady jde ale dokonce o čtyři případy. Stejnojmenné postavy ztvárnili Angela Kinsey, Oscar Nunez, Creed Bratton a Phyllis Smith. Koho hráli, to by vám mělo dojít.

Milostný románek mezi Stevem Carellem a jeho manželkou

Taky jste byli tak smutní, když HR manažerku Carol přeložilo vedení na jinou pobočku a musela tak ukončit svůj vztah s Michaelem? Ve skutečnosti si roli Carol zahrála Nancy Walls, která je od roku 1995 manželkou právě Steva Carella. Alespoň ve skutečném životě měl tento románek happyend.

Nejsou to jen bezvýznamné papíry

Michael je přesvědčen o tom, že právě on je nejlepším leaderem pro svůj tým. Na zdi má mnoho certifikátů podporující jeho nabyté zkušenosti, jeden je však skutečný a Steve Carell je jeho hrdým vlastníkem. Jedná se o certifikát hrdého majitele hodinek Seyko.

Epizody psali samotní herci

Někdy se stane, že se třeba jeden z herců podílí i na tvorbě scénáře. V The Office se ale zapojilo více herců. Aktivně přispívali například BJ Novak (Ryan), Mindy Kaling (Kelly), Paul Lieberstein (Toby). Steve Carell (Michael) dokonce sám zpracoval hned několik epizod.

Dwightovy dekorace

Dwight má na svém pracovním stole mnoho figurek. Také tam má ale nálepku rádia Forggy, což byla v té době nejposlouchanější rádiová stanice ve městě Scranton. 

Jde o remake

Americká verze seriálu není původní. Tvůrci se inspirovali známým britským Kanclem a ačkoliv se první série celkem shodovala s původní verzí, od druhé série se začaly děje trochu rozcházet a americká verze šla komediálnějším směrem. Zajímavostí také je, že třeba Steve Carell, ačkoliv hraje hlavní postavu, nikdy původní britský Kancl neviděl. Nechtěl, aby to nějak ovlivnilo jeho pojetí role.

V práci si vyřizovali soukromou poštu

Všechny počítače na place jsou zapnuty a připojeny k internetu. Je tak možné, že při záběru na jednotlivé postavy, které něco datlují do počítače, zrovna herci odpovídají na své soukromé e-maily.

Zdroje článku: