Zajímavosti o sitcomu Teorie velkého třesku

Zajímavosti o sitcomu Teorie velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teorie velkého třesku, Sitcom Chucka Lorrea a Billa Pradyho, jenž trval 12 úspěšných sezón od roku 2007 do roku 2019, obestírají zajímavá fakta ze zákulisí. Věděli jste, že existují dva pilotní díly nebo že představitelka Amy má doktorát z neurověd? Co dalšího jste o svém oblíbeném sitcomu netušili?

Neodvysílaný pilotní díl s téměř úplně jiným obsazením

Teorie velkého třesku měla ve skutečnosti dva pilotní díly. První byl vyroben pro sezónu 2006 až 2007, ale nikdy se nedostal do vysílání. Druhý měl premiéru 24. září 2007. V původním neodvysílaném díle se struktura pořadu velmi lišila od té, již známe.

Místo Penny (Kaley Cuoco), Howarda Wolowitze (Simon Helberg) a Raje Koothrappaliho (Kunal Nayyar) obsahovala původní verze dvě hlavní ženské postavy – Amandu Walshovou jako drsnou Katie a Iris Bahrovou coby Gildu, kamarádku Sheldona (Jim Parsons) a Leonarda (Johnny Galecki) z vědeckých kruhů.

V prvním pilotním díle však nebyla postava Penny (původně Katie) tak přitažlivá jako ta pověstná dívka od vedle, která nás ještě dnes tolik baví.

Herečky hrající Sheldonovu matku jsou příbuzné

Sheldonovu matku Mary Cooperovou v Teorii velkého třesku hraje Laurie Metcalf, zatímco ve spin-offu a prequelu seriálu, nazvaném Mladý Sheldon, její mladší verzi hraje Zoe Perry. Zajímavé na tom je, že Zoe Perry je ve skutečnosti dcerou Laurie Metcalfové.

Mimochodem to, že Teorie velkého třesku velmi úspěšný spin-off, představuje zajímavý fakt sám o sobě. Mladý Sheldon sleduje dětství hlavní postavy Sheldona, když vyrůstal s rodinou v Texasu.

Vědci kontrolovali faktickou správnost scénářů

U pořadu, jenž je tak silně založen na vědě a různých teoriích, jistě nepřekvapí, že si k němu producenti přizvali odborné konzultanty. David Saltzberg, profesor fyziky a astronomie na Kalifornské univerzitě v Los Angeles, zkontroloval scénáře, přepsal dialogy a pomohl s diagramy či matematickými rovnicemi.

Také Mayim Bialik, představitelka Sheldonovy přítelkyně Amy, přispívala k tomu, aby byly vědecké pojmy ve skriptech co nejpřesnější. Má totiž doktorát z neurovědy, a tak mohla při natáčení poskytnout tvůrcům cennou zpětnou vazbu.