Veronika Freimanová se role ve stodílném seriálu Vyprávěj nezalekla, překvapili ji diváci

Veronika Freimanová se role ve stodílném seriálu Vyprávěj nezalekla, překvapili ji diváci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká oblíbená herečka je známou tváří mnoha českých seriálů. V současné době je jednou z nejvýraznějších postav seriálu ZOO, který má už pravidelně přes milion diváků. Loni mohli diváci Veroniku vidět v seriálu Kukačky.

Ještě předtím si zahrála v celé řadě dalších seriálů jako Einstein – Případy nesnesitelného génia, Strážmistr Topinka, Labyrint, Modrý kód, První republika a samozřejmě ve všech sériích retro seriálu Vyprávěj.

Pro mnoho diváků je právě její postava v posledním zmíněném seriálu důvodem, proč se k seriálu už roky stále vracejí. V stodílném díle měla Veronika velký prostor a byla to pro ni neobvyklá práce, ze které byla „vykulená“, jak přiznala v Českém rozhlasu.

Roli přijala, přestože věděla, že půjde o dlouhou seriálovou cestu, ale na rozdíl od nekonečných seriálů, kdy herci netuší, jestli ještě příští měsíc bude jejich postava živá, v této pracovní nabídce měla od začátku jasno, odkud až kam její postava v ději bude procházet a jaký osud jí scénář připravil. Sama považuje seriál za vůbec první výrazný počin, který se točil ve stylu retro a stal se inspirací pro celou řadu dalších pořadů.

Přestože ji délka pořadu z počátku vyděsila, zaujalo ji i mapování dějin a myslí si, že seriál se pro určitou část mladší generace stal něčím, co by se dalo nazvat učebnice dějepisu.

Mladí lidé tak díky seriálu mohli trochu pochopit i dobu, ve které vyrůstali a žili jejich rodiče a která je silně ovlivnila.

S úsměvem zavzpomínala na úžasné zjištění, kolik je v naší zemi odborníků na vše, co je spojeno s nedávnou historií a jak silné ohlasy dostávali, když se dopustili při natáčení nějaké nepřesnosti, jako byly třeba odlišné záclonky ve vlaku, které v tom období byly jiné. Dokonce se ozývali i odborníci, kteří se pohoršovali, že obrázky ve vagonech byly v tom roce jinak zarámované a podobně.

I herci už byli tímto fenoménem ovlivněni a hlídali i to, aby utěrka v kuchyni nebyla stejná jako model, který nabízí Ikea a podobně.

Veronika má nejen seriály jako práci, ale ráda se na ty české také dívá a mezi její nejoblíbenější patří Most nebo Rapl.

Než se nám Vyprávěj na obrazovky vrátí, můžete si herečku užít v roli Marie Roklové ve zmíněném seriálu ZOO, kde šéfuje velké zologické zahradě a bojuje se zaměstnanci i s rodinou.

Zdroj článku: