Velké drama hned v prvním dílu seriálu Moje máma veterinářka

Velké drama hned v prvním dílu seriálu Moje máma veterinářka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaká zkouška čeká veterinářku Susanne Mertens? Dokáže se podívat svému strachu do očí a vyrovnat se s životním traumatem? 

Jak už to tak bývá, v každém seriálu se řeší nějaká životní dramata. A není tomu jinak ani v německém seriálu z prostředí zoologické zahrady – Moje máma veterinářka. Hlavní hrdinka Dr. Susanne Mertens je skvělou veterinářkou. Na dlouhou dobu však svou lékařskou kariéru posunuje na vedlejší kolej. A důvodů má hned několik.

Tím prvním je narození milovaného syna a s tím spjatá péče o rodinu. A druhým důvodem je děsivý zážitek, který se ji v zoologické zahradě přihodil s medvědem Rambem. Když byla ještě těhotná, udělala chybu při práci s medvědem a ten ji pak napadl. Naštěstí všechno dobře dopadlo a Dr. Susanne vyvázla bez větších zranění, alespoň těch fyzických. 

Po čase, když už je její syn větší, uvažuje Susanne, že se vrátí k práci veterinářky. Nejprve se ale musí postavit svým strachům. Už když Ramba vidí, je celá nervózní. Jak by se pak mohla do zoo vrátit a znovu být veterinářkou? Naštěstí mají Ramba převážet do jiné zoologické zahrady, a tak to vypadá, že se Susanne s tímto medvědem již neuvidí.

Osud tomu ale chtěl jinak a při převozu se Rambovi podaří utéct z klece. A jistě nikoho nepřekvapí, že je u toho právě doktorka Susanne. Ta i s cílem ochránit svého syna, který je také poblíž, sebere všechnu odvahu a vymyslí záchrannou akci. Přes ulici v místní pekárně koupí plech plný koláčů s medem a snaží se na ně medvěda přilákat. Rambo vůni medu neodolá a žere jeden koláč za druhým, až k velké úlevě všech přihlížejících doputuje zpátky do klece.

A tak celá dramatická situace nakonec končí úspěchem. Nejenže doktorka zvládla překonat svůj strach a postavit se Rambovi tváří v tvář. Ale ještě sama sobě dokázala, že práce se zvířaty je přesně to, čemu se chce věnovat. Jako veterinářku v zoo ji čeká mnoho dalších zajímavých, ale i nebezpečných zážitků a je dobré vědět, že se jim bude umět postavit.

Zdroje článku: