Letošní vánoční nadílka z Netflixu VI

Letošní vánoční nadílka z Netflixu VI
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Štědrý den se už tradičně nese v magické atmosféře a Netflix má v nabídce celou řadu filmů, ze kterých si můžete vybrat třeba nějakou pěknou romantickou komedii, kterou znáte, ale rádi se na ni podíváte znovu.

Prázdniny

  • USA, 2006

Starší romantická komedie, u které můžete třeba balit dárky nebo zdobit stromeček. Nancy Meyers velice vkusně spojila skvělé herecké obsazení a romantický příběh, který se nám pravidelně ve vánočním čase vrací.

Dvě ženy, dva rozdílné, a přesto v něčem podobné osudy. Děj je sice předvídatelný, ale především díky skvělým hereckým výkonům to zase tak moc nevadí.

V Londýně Iris Simpkins píše svatební sloupek do novin a sní o lásce ke svému kolegovi Jasperu Bloomovi. Před svátky zjišťuje, že Jasper se zasnoubil s kolegyní a její život se obrátí vzhůru nohama. 

V Los Angeles se tvůrkyně filmových upoutávek Amanda Woods právě rozešla se svým nevěrným přítelem Ethanem a chce na něj zapomenout. Prostřednictvím webové stránky pro výměnu domů Amanda impulzivně vymění na prázdniny své honosné sídlo za chaloupku Iris v anglickém Surrey. 

Během pobytu v Surrey se Amanda seznámí s bratrem Iris a editorem knih Grahamem a zamilují se do sebe. Mezitím Iris poznává svého nového souseda, devadesátiletého scénáristu Arthura, který jí pomáhá získat sebevědomí, a filmového skladatele Milese, do kterého se zamiluje.

V jedné z rolí se představí Kate Winslet, jedna z nejuznávanějších hereček své generace, která si ráda vybírá role svéhlavých a komplikovaných žen a za jejich ztvárnění má už ve vitríně celou řadu ocenění. Druhou ženu si zahrála Cameron Diaz, mužský element vytvořili Jude Law, Jack Black, a především hollywoodská legenda westernových filmů Eli Wallach.

Na úspěchu filmu má zásluhu i hudba, o kterou se z velké části postaral Hans Zimmer.

Princezna z cukrárny

  • USA, 2018

V režii Mika Rohla vznikla romantická komedie o dvou ženách, které zjistí, že jsou si podobné jako dvojčata. Má to ale jeden háček. Jedna je obyčejná cukrářka a druhá se má stát princeznou.

Filmový koncept není žádnou novinkou a objevil se už v románu Marka Twaina z roku 1881.

Stacy je talentovaná cukrářka v Chicagu a má přítele Kevina. Ten ji přemluví k účasti na soutěži v království Belgravia. Tam náhodně Stacy na toaletě potkává lady Margaret Delacourt, vévodkyni z Montenara a snoubenku korunního prince Edwarda. Margaret zoufale touží alespoň na chvíli nebýt v centru pozornosti, a tak se se Stacy dohodnou, že využijí své podoby a na Vánoce si vymění své role. Ženy se v rychlosti seznámí se svými životy a vymění se. U dvora se ale Stacy zakouká do Edwarda a Margaret najde zase zalíbení v Kevinovi. To, co měla být jen legrace, se tak ženám trochu zkomplikovalo. Obě zjišťují, že by raději chtěly žít životy, které si na pár dní vypůjčily. Řešení nakonec vůbec není složité.

Dvojroli si zahrála Vanessa Hudgens, prince Edwarda Sam Palladio a kamaráda Kevina Nick Saga.  

Film si vysloužil hned dvě pokračování ve stejném duchu: Princezna z cukrárny – Zase vyměněná (2020) a Princezna z cukrárny 3 – Hvězdná romance (2021).

 

Zdroj:

  • autorský článek