Nalaďte se na tu správnou valentýnskou vlnu s Netflixem: Seriál Cizinka je plný lásky, vášně a erotiky

Nalaďte se na tu správnou valentýnskou vlnu s Netflixem: Seriál Cizinka je plný lásky, vášně a erotiky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená streamovací platforma Netflix pro svátek zamilovaných sestavila celou kolekci filmů a seriálů. Cizinka (Outlander) je epický příběh o lásce, kterou nerozdělilo ani 200 let. Je to o silném vztahu muže a ženy, o životě, i krvavých válkách. A to vše je viděno očima ženy.

Seriál by se dal pojmenovat jako sci-fi, historická a erotická sága. Především je to silný milostný příběh, který se rozvíjí uprostřed okupovaného Skotska v roce 1743.

Nechte se vtáhnout do putování Clair Randall (Caitriona Balfe), která se náhodou, nebo řízením osudu, ocitne v cizí době, která je plná nebezpečí a bude hledat způsob, jak se z výletu do doby před 200 lety vrátit zpět ke svému manželovi, kterého nechala bez rozloučení ve Skotsku.

Vše se ale hodně zkomplikuje, když navzdory zmatku a strachu, najde v té cizí a nepřátelské době lásku, která je silnější, než cokoliv v životě prožila. On je horal Jamie Fraser (Sam Heughan), Skot, který bojuje proti anglické nadvládě. Možná je to mládí a ryzost jeho charakteru, co ji k němu přitahuje. Možná ani sama neví, proč se jí ten drsný a zakrvácený mladík zalíbil.

Když hrozí, že padne do spárů sadistického anglického kapitána Randalla, musí se Claire rychle provdat za Skota a získat ochranu skotského klanu. Ač už jednou vdaná, v době, která ji už nepřipadá skutečná, Claire udělá, co musí a provdá se podruhé. A jak tradice doby a kraje vyžadují, není to manželství fingované, ale řádným způsobem stvrzené.  

A rozvíjí se příběh, zasazený do skotské krajiny 18. století.
Claire je do této doby vržená z roku 1945 a zmizela v okamžiku, kdy se vydala se svým manželem na druhé líbánky. Měli se znovu sblížit. Jejich krátké manželství bylo přerušeno 2. světovou válkou, kdy šla Claire sloužit jako dobrovolná zdravotní sestra. Aniž by to tušila, právě tato válečná zkušenost z ní udělala statečnou ženu, která si dokázala poradit i v 18. století, bez rodiny a s holýma rukama.

Seriál čerpá z knižní předlohy Diany Gabaldon a je výjimečný v mnoha směrech. Výprava seriálu se povedla, herecké obsazení si zamilujete. Claire a Jamie k sobě mají opravdu výjimečný vztah a chemie mezi herci funguje tak dokonale, že Caitriona Balfe a Sam Heughan museli během prvních sérií přesvědčovat fanoušky, že jsou opravdu jen přátelé.

Seriál je také poučný z hlediska historie, protože autorka knih se na román dobře připravila, a tak se něco dozvíte nejen o skotské historii, ale i o krvavých bojích, kterými si Skotsko muselo projít. Další série potom pokračují v Americe, kam mnoho Skotů uteklo v naději na lepší život. Jenomže ani Amerika v té době není klidným místem a jediná Claire ví, jaká doba přichází.

Seriál má 5 sérií a v březnu bude mít premiéru nová šestá řada.

 

Zdroj:

  • autorský článek