Aféra: V hlavních rolích Pierce Brosnan, Rene Russo a ukradený Monet

Aféra: V hlavních rolích Pierce Brosnan, Rene Russo a ukradený Monet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci filmů o sympatických lupičích si přijdou na své sledováním příběhu výstředního zloděje umění a vytrvalé pojišťovací agentky v úspěšném snímku Aféra Thomase Crowna.

Film, jehož premiéra sahá do roku 1999, je povedený remake stejnojmenného filmu z roku 1968 se Steve McQueenem a Faye Dunaway.

Pierce Brosnan se představuje v roli znuděného a výstředního milionáře se slabostí pro krásná umělecká díla a ženy. Tentokrát má políčeno na obraz od Moneta. Rene Russo jako úspěšná pojišťovací vyšetřovatelka Cathy Banning si na rafinovaného zloděje důkladně posvítí, a tak se spouští zajímavá hra, kdy se oba hlavní hrdinové snaží tak úporně předstírat citový zájem o toho druhého, že si ani nevšimnou, že už jim nejde jen o ztracený obraz a předstírání zájmů.

Film se natáčel v USA a Francii s rozpočtem 48 milionů dolarů, které film několikanásobně vydělal zpět. Zajímavostí je, že si zde malou roli zahrála i F. Dunaway, představitelka z původního filmu.

Pierce Brosnan se jako milovník umění v roli cítil jako ryba ve vodě

Pierce Brosnan je v soukromém životě velký sběratel a obdivovatel umění, a tak si roli zahrál rád a s chutí. On sám je nadaný malíř a po smrti své první ženy se na pár let trochu stáhl ze světa filmu a věnoval se umění. Své obrazy prodával a výtěžek věnoval na boj proti nemoci, která mu vzala ženu. Angažoval se i v různých neziskových organizacích a zde také potkal novinářku, která mu pomohla překonat těžké životní období spojené se ztrátou ženy. 

Jako herce ho všichni znají jako neomylného agenta 007 ze série bondovek. S týmem, který realizuje sérii, ho seznámila jeho první žena Cassandra Harris, která si zahrála bondgirl po boku Rogera Moorea. Pierce se objevil jako agent s povolením zabíjet celkem ve čtyřech filmech. Dvacátá bondovka Dnes neumírej se stala vůbec nejúspěšnějším filmem celé série a vydělala přes půl bilionu dolarů.

O Brosnanovi se moc neví, že je nadšeným ochráncem přírody, a hlavně oceánů a života v nich. A možná proto namluvil komentáře k mnoha přírodopisným dokumentům hlavně s tématikou života ve vodě.