Jestli bude po mamince, bude to podrazák: O Erikovi z Ulice se divoce spekuluje už teď

Jestli bude po mamince, bude to podrazák: O Erikovi z Ulice se divoce spekuluje už teď
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve skutečnosti není tak špatný, jenom trpí tím, že se mu rozpadá rodina a že ho máma přesunula na jinou školu. Anebo taky ne – určitě z něj vyroste manipulátor a podrazák. Sotva se Sonin syn objevil v Ulici, už vyvolává u diváků vzrušené dohady. Někteří mu ale drží palce.

Vysmátý Erik si dovoluje, možná díky protekci

O tom, jakou bude mít Erik (Adam Seidl) povahu a jak se v nejbližších dílech Ulice předvede, má většina diváků jasno i bez toho, aby se s ním blíže seznámila. Bohatě jim totiž stačí vědět, že je to syn nenáviděné intrikánky Soni Čechové (Lucie Vondráčková). Jak se říká, jablko nepadá daleko od stromu. V tomto případě snad ani nemůže být pochyb o pravdivosti daných slov. Nebo může?

To, že se Soňa rozhodla přesunout pubertálního syna na gymnázium, kde sama učí, aby na něj mohla dohlížet, má jistě dobrý důvod. Ona sice tvrdí, že nechce, aby se její chytrý a hodný synáček dostal do špatné party, ale ve skutečnosti chce mít zřejmě jen možnost zametat pod koberec jeho průšvihy.

Jak se vybarví Sonin syn?
Jak se vybarví Sonin syn? | Zdroj: TV Nova

Z nejnovějších epizod jasně vyplyne, že Erik žádné zlatíčko není, naopak. Nového kolektivu se záměrně straní, možná proto, že mu někteří spolužáci vyčítají spřízněnost se zástupkyní. Odmítl však i Šimonovu (Jakub Krause) snahu o navázání kamarádství, patrně vůbec nestojí o to se s někým spřátelit. Na profesory je drzý, nerespektuje pravidla daná školním řádem, dokonce se ani neobtěžuje zůstávat na odpoledním vyučování. S úsměvem na tváři si jde zcela nevzrušeně za školu. Stejně uvolněně počmárá i školní dveře, při čemž ho ale na chodbě přistihne Magda (Veronika Čermák Macková). Kdyby to byl jakýkoli jiný student, Soňa by mu neváhala napařit rovnou ředitelskou důtku, ale u vlastního synáčka jistě zvolí shovívavější přístup.

„Bude mít protekce, hádám. Jakmile něco provede, tak ho Soňa bude obhajovat,“ myslí si jeden z diváků. Ale třeba to dopadne úplně jinak…

Syn půjde v matčiných stopách, nebo proti ní

Třeba ve skutečnosti Erik není zase tak špatný. Nemá to jednoduché, máma ho koneckonců odtáhla ze známého prostředí, navíc se asi brzy rozvede s tátou. Dá se pochopit, že mladík nastalé změny těžce nese a že chce mámu vytrestat dětinskými naschvály.

„Podle mě cítí nestabilitu a nejistotu ve své rodině. Dítě potřebuje vědět, že někam patří, a jakmile se rozpadne rodina, rozpadne se i jeho jistota. Bude potřebovat ten tlak nějak ventilovat, a tak na sebe bude upozorňovat třeba průsery. Určitě nebude tak zlý, i když bude chvilku vyvádět. Bude to spíš jeho obrana před lítostí, že to neklape doma, jak by mělo,“ uvažuje další divačka.

Někteří ovšem nejsou tak shovívaví, aby jeho nevychovanost omlouvali. Naopak jsou přesvědčení, že z něj vyroste stejný podrazák a manipulátor, jako je jeho maminka. Najdou se též jedinci, kteří naproti tomu věří, že Erik bude úplně jiný než ona, ba co víc – že se mámě vzepře a ukáže světu, jaká doopravdy je. Nechme se překvapit, ale doufejme, že tomu bude právě tak.

Zdroje článku: