Co vás čeká dnes večer v Ulici? Blanka se odhodlá k zásadnímu kroku!

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Blanka se odhodlá k zásadnímu kroku!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čtvrteční Ulice přinese okamžiky plné starostí, radostí i hrůzy. Ingrid přistoupí na Lumírův bláznivý nápad o společném bydlení. Prokop se stále vzpamatovává z náhlého rozchodu svých rodičů a Blanka sebere odvahu k ukončení vztahu s Luďkem. Nedopadne to ale nijak příjemně…

Prokop bude řešit rozchod rodičů

Magda se vrátí od Prokopa až pozdě v noci a stihne se pohádat s Mirkem. Tomu se pochopitelně nelíbí, že jeho přítelkyně tráví noci utěšováním jiného muže, ale hned ráno se s ní usmíří. Magda odejde do školy, kde se v kabinetu setká s kolegy. Otík se od Prokopa dozví o nečekaném rozvodu jeho rodičů. Sám Mirek se pak rozhodne dát si s Prokopem pár piv a probrat to celé „z chlapského úhlu pohledu“.

Lumír přivítá novou spolubydlící

Mezitím se do nového dne probouzí i Blanka s Luďkem. Blanka je už delší dobu z Luďkovy přítomnosti nesvá, a tak se klidí z ložnice, jak nejrychleji může. Cestou z domu potká na chodbě Peška a zapřede s ním hovor o stěhování do nového domu, k němuž má dojít už na podzim. Později se s Peškem sejde i Evžen a na Blančino stěhování samozřejmě dojde řeč.

V Lumírově domácnosti proběhne vítání novopečené spolubydlící Ingrid. Zdá se, že jsou oba z nenadálého sestěhování nadšení, což ostatně platí i o mámušce Vilmě a malém Lexíkovi. Ingrid to v salonu rozebere i s kamarádkou Jitkou, jež neúnavně vyzvídá, zda za stěhováním nevězí romantické city. Domnívá se, že dříve či později by se Ingrid měla začít poohlížet po novém muži, když už ne přímo po Lumírovi.

Blančina noční můra možná teprve začíná…

Zatímco Tomáš Jordán a Prokop řeší projekt eko školy a přemlouvají Magdu, aby se zapojila, Blanka před domem naráží na Evžena. Nabídne mu, aby si s ní dal cigaretu, ale on chladně odmítne. Díky tomu se v Blance něco zlomí – na nic nečeká, vyběhne do schodů a nakráčí do bytu s tím, že nechce ani nový dům, ani Luďka. Důrazně ho požádá, aby se sbalil a odešel, načež se sama přesune do krámku, kde si dá schůzku s Evženem. Nadějně mu sdělí, že vztah s Luďkem ukončila, ale když ji Evžen požádá, aby se domů už nevracela, protože Luděk si určitě zase prosadí svou, Blanka mu nedokáže vyhovět. A tak Evžen znovu zklamaně odejde, zatímco Blanka váhavě zamíří domů a doufá, že Luděk už tam nebude. Jenomže on tam bude. A co horšího – ublíží Blance víc než kdy dřív.

 

Zdroj:

  • autorský text