Ulice: Uvažuje Franta o tom, že se se Skyler a Chrisem přestěhují do Amsterodamu? Báru nechává bez odezvy

Ulice: Uvažuje Franta o tom, že se se Skyler a Chrisem přestěhují do Amsterodamu? Báru nechává bez odezvy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Malý Chris je nešťastný. Těšil se, že se s babičkou a dědou vrátí zpět do Holandska, ale má zůstat nadále v Čechách. Franta se Skyler proto v 4359. dílu řeší dilema. Iva kvůli Kaštanovi málem nenasedne do auta. Proč?

Iva se psychicky připravuje na rozvoz materiálu dodávkou, se kterou před časem nacouvala do pana Kaštana. Na poslední chvíli to chce ještě odvolat, ale Vítek zmizí z bytu dříve, než to stačí udělat. Iva jde tedy k dodávce a co čert nechce, jde okolo Kaštan.

Zhrozí se, když zjistí, že chce Iva znovu řídit to samé auto. Jen ať si vzpomene, jak nešikovně s ním minule zacházela a co způsobila. Iva se cítí dotčeně a tentokrát si to nenechá líbit. Možná i Kaštanovi natruc do dodávky nasedne a svou jízdu neskončí jen dodáním materiálu. Dělníkům ještě doveze jídlo, ale Vítkovi to neřekne a ten má o ni proto strach, když nepřijde domů, jak byli domluveni.

Korunu tomu nasadí Kaštan, který se znovu neohlášen objevuje u Klímů, a když slyší, co se děje, začne lamentovat, že Ivu varoval, ať se do řízení většího auta nepouští. 

Iva s panem Kaštanem
Zdroj: TV Nova | Iva s panem Kaštanem

Když se Iva, živá a zdravá, konečně objevuje doma, nejen Vítkovi se uleví. I pan Kaštan je šťastný, že ji vidí. To Iva je naopak překvapená, co u nich doma pohledává. Pan Kaštan totiž přišel Anežce popřát šťastnou cestu do Švýcarska, a přestože se u Klímů znovu zjevil bez předchozí domluvy, je pozván, aby usedl ke společnému stolu. Ivě později vypráví, jak jim závidí, že drží jako rodina pohromadě. On takové štěstí nemá. Syn se mu téměř neozývá, dcera ho nutí, ať prodá chatu i obchod a přestěhuje se do domova důchodců. Ivě je ho moc líto. 

František se nemůže zbavit naštvanosti vůči Justine a Jean-Claudovi. Je protivný dokonce i na Aničku, která jde na něj mile a snaží se s ním mluvit o vzniklé situaci. Franta jim dává za vinu, že se Chrisovi u něj a Skyler nelíbí a chce odjet zpátky do Holandska.

Potřebuje mluvit se Skyler a o všem jí říct. Frantovi leží v hlavě, jestli Skyleřiny rodiče Chrise potají neočkují proti nim, aby si ho mohli odvézt se sebou. Oba se snaží Frantu ujistit, že tak to není, nijak Chrise nepřemlouvají. To on jim neustále říká, že chce být s nimi. To potvrzuje i Anička, které se Christian také svěřil. Prostě se mu stýská a není v Praze šťastný. Skyler s Františkem se proto ptají Chrise, jestli chce skutečně žít v Amsterdamu.

Syn jim to potvrzuje, ale zároveň dodává, že tam chce žít se všemi. S Frantou, Skyler i Aničkou. František se bohužel nezachová úplně dospěle a nervózně vyjede, že to prostě nejde. 

Anežka odjíždí do Švýcarska
Anežka odjíždí do Švýcarska, Zdroj: TV Nova

Skyler se později obviňuje, že za všechno může ona, že nikdy nebyla dobrá máma, a proto je teď Christian nešťastný. Trápí ji to a uvažuje o tom, jestli by pro Chrise přece jen nebylo nejlepší, kdyby se vrátil zpátky do Amsterdamu. I Frantu bolí, že syna, ale vlastně i Skyler, vidí v takovém stavu. Dokonce nechává být i zmeškaný hovor od Báry. Uvažuje o tom, že by se se Skyler a Chrisem přestěhoval do Holandska? Podruhé ztratit syna a mít ho tak daleko od sebe, to by Františkovi zlomilo srdce. A Skyler jistě také, i když má své velké nedostatky. 

Zdroj článku:
  • Autorský text