Ulice: Magda dostane od Landové nevinný nůž na krk. Místo Mirkovi to o samotě svěří Prokopovi

Ulice: Magda dostane od Landové nevinný nůž na krk. Místo Mirkovi to o samotě svěří Prokopovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena Landová je v 4196. dílu skálopevně přesvědčená o tom, že dělá maximum pro to, aby Magdu udržela na škole a ideálně i v křesle třídní učitelky. Doporučí však Magdě, aby zvážila, zda chce v novém školním roce pokračovat jako třídní kantorka stejné třídy žáků.

Tímhle výrokem chce Irena Magdě opatrně naznačit, že pokud to neudělá dobrovolně, může jí hrozit odvolání. Magda si naproti tomu Ireně stěžuje, že si stojí za tím, že nic neprovedla a není důvod, proč by ji měla za cokoliv trestat. Připouští si možná jednu jedinou chybu, a to tu, že Žofii vyčetla, že jí kvůli ní strhla ředitelka plat. Což musí uznat každý, že nebylo profesionální.

Jako každá máma, která je nějaký delší čas odstřižená od své práce, má i Karla pocit, že nic neumí, že všechno zapomněla a že už její mozek nefunguje tak hbitě, jako tomu bývalo před mateřskou. Trápí se tím, že ztrácí své policejní schopnosti a zvažuje, zda kývnout na lákavou nabídku, kterou právě dostala.

Magda je vůbec poslední dobou podrážděná. A to i směrem k Mirkovi. Jediné, co jí alespoň trochu pomáhá, jsou rozhovory s Prokopem. Ten jediný se do ní dokáže vcítit. A přitom Mirek by byl tak rád, kdyby se svěřovala jemu a s Prokopem se tak nonstop nestýkala. Magda si však trvá na tom, že jí Mirek nerozumí, a tak se na něj radši tváří kysele místo toho, aby mu řekla, co ji trápí. Jenže Mirek má tendence s ní věci rozebírat dopodrobna a o to Magda, zdá se, nestojí. Místo toho si s větší chutí poslechne Prokopa, jak jí říká, že je skvělá a statečná bojovnice. 

 

Nové změny v Sářině životě se Anča dozví úplnou náhodou při poslechu Sářina telefonního rozhovoru. Anička bude zírat s otevřenou pusou a Sáru začne zpovídat. S novinkou Anča nelení a hned volá Bedřichovi, jestli o tom ví. O co by se mohlo jednat?

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text