Ulice prolitá alkoholem: Nejhorší pohled je na opilou ženu

Ulice prolitá alkoholem: Nejhorší pohled je na opilou ženu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bujarý večírek, který se rozproudí hlavně kvůli zásahu Oty Puklického přinese v 4169. dílu Ulice abnormální zvraty.

Irena Landová vyslovila neobvyklé přání. A nepřeje si ho pro sebe, nýbrž pro Magdu Procházkovou. Ve slabé chvilce ovlivněné přemírou alkoholu se na předvánočním posezení vyjádří, že by chtěla, aby se Magda konečně našla, usadila se. Před časem měl podobné pochybnosti o Magdině osobnosti i kolega Otík Puklický, který se v Magdě najednou nevyznal, nepoznával ji, považoval ji za šedou myš, a to všechno přisuzoval jejímu vztahu s Mirkem. 

Mirkovi svou osobnost ukáže Magda v plné kráse, když se pozdě v noci vrací vrávorající domů. Ach ano, začátky jejich společného soužití jsou těžké i pro Mirka. Hraje si na ošetřovatele, servíruje Magdě kyblík k posteli a ráno ji budí do školy s šumivým životabudičem v ruce. 

Mirek však není jen pozorný v péči o opilou partnerku, ale je také výborným pozorovatelem. Napadne ho, zda Magdin alkoholový exces nesouvisí s ním. 

 
 

Šumáky se hojně rozdávají i v učitelském kabinetu. Při pohledu na kocovinou umírající kolegy se Otík Puklický přizná k lotrovině, kterou všem účastníkům večírku provedl. Nezdá se, že by výuka žáků na zdejším gymnáziu měla tento den valnou úroveň. A protože ryba smrdí od hlavy, ani jinak seriózní a akurátní ředitelka Landová nebude v kondici.

Starosta Hložánek se snaží Lumírovi sebrat veškeré zbytky naděje na úspěch v lásce. Nestydí se příteli říct do očí, že na Dianu nemá, a že se chová tak trapně, že už by toho měl nechat. To Lumíra nejen zabolí, ale hlavně mu Tonda Hložánek zvedne tlak. Vždyť on sám se před Dianou nepřehlédnutelně natřásá, takže je dost pravděpodobné, že starosta na Lumíra žárlí. Na Lumíra se přece jen trochu toho štěstí usměje. Diana mu znenadání zavolá, že se chce sejít. 

 

Zdroj:

  • autorský text