Ulice: Magdin partnerský závazek se jí přestává líbit

Ulice: Magdin partnerský závazek se jí přestává líbit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Společné žití nabízí plno krásných chvil, které můžete sdílet s partnerem. Naopak ale společný život obnáší i přizpůsobit se tomu druhému. A začátky jsou vždy složité. Jak se s nimi a s Mirkovým plánováním vypořádá Magda v 4168. dílu Ulice?

Blanka bude velmi překvapená, když se u ní brzy ráno objeví kurýr s velkým pugetem květin. Ta kytice je od Luďka, kterému se předchozí večer vůbec nepovedl. Ke kytici je připnuta pozvánka na večeři v pět hodin. Luděk na ni pozve i Kristýnu, aby byla celá rodina pohromadě. Chce Blance udělat radost a odčinit tak to, co provedl. Vrcholem večera budou Luďkovy komplimenty, které Blanku zahřejí na srdci. A to se nejprve mezi nimi schylovalo k dalšímu konfliktu kvůli Evženovi.

Blanka pozve Evžena do krámku, aby jí mohl předat všechny rady týkající se starosti o dům po dobu, co budou Evžen s Vlastou v Austrálii. Mezi řečí se Blanka Evženovi svěří, že s Luďkem postaví dům v Říčanech. Rozhovor tak rázem nabere zasmušilý nádech. Když se ještě přidají vzpomínky na jejich plánování cesty do Austrálie a do toho zavolá Luděk, schůzku raději ukončí. 

 
 

Vendula není spokojená s tím, jak to teď v bistru chodí. Ochutnává polévku, aby zjistila, jestli je v pořádku, ale musí na to jít tajně, protože ji k ničemu nechtějí pustit. Starosti jí dělá i Lumír. Hlavu má plnou Diany a zatím nenaplněné lásky. Vendula se mu tak snaží vlít optimismus do žil a vysvětlit mu, že to chce čas a pomalé kroky vpřed.

Mirek se přistěhoval k Magdě a začal plánovat Vánoce, návštěvu u rodičů, přespání u nich a na Magdu tak vyvíjí nepřiměřený tlak. Sotva souhlasila s tím, že spolu začnou žít a už se musí přizpůsobovat nejen Mirkově společnosti, ale i jeho rychlým a nenadálým rozhodnutím. Magda si bez Mirka vyrazí na předvánoční posezení s kolegy ze školy a díky Otíkovi Puklickému se dostane slušně pod obraz. Mirek se ji snaží nahánět přes telefon, ale neúspěšně. Vadí Mirkovi, že nad Magdou nemá kontrolu?

 

Zdroj:

  • autorský text