Ulice zažije lásku v mnoha podobách. Štědře se o ni podělí Diana s Frantou.

Ulice zažije lásku v mnoha podobách. Štědře se o ni podělí Diana s Frantou.
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láska se nemusí týkat jen dvou milenců jdoucí ruku v ruce v parku a rozdávající blažené úsměvy všude kolem. Láska se může skrývat i v pomoci druhým, kteří ji zrovna potřebují. Taková láskyplná pomoc se bude rozdávat v 4147. dílu Ulice.

Dospívající Anežka zničená nešťastnou láskou předstírá střevní chřipku, aby se ve škole nemusela setkat se Štefanem. Dívčino sebevědomí se nachází na bodu nula a ona přemýšlí, proč u spolužáka nemá úspěch.

Je snad hloupá, ošklivá nebo nudná? Takové pochybnosti o sobě má snad každý teenager, a tak je důležité svěřit své starosti někomu, kdo jim porozumí. A její nejlepší kamarádka to zrovna není. Na scénu však přichází Franta, přítel její sestry, kterého se Anežka jeden čas také snažila ulovit. Teď bude ale zrovna Franta naopak tím, kdo Anežku potěší. 

Lumírovo přetrvávající stesk po Světlaně začíná postupně doléhat na všechny jeho blízké. Největší starost si přirozeně dělá Vilma jako jeho matka. Nechce se už dívat na to, jak je Lumír zničený, a jak nedokáže žít běžným životem. A také jí leží na srdci její vnuk, Lexík, kterého Lumír nezvládá a podle jejího názoru i zanedbává. Protože však již neví, jak by Lumírovi domluvila, dochází mezi nimi k častým hádkám.

Zatímco se její syn na ni zlobí, Vilmě puká srdce. Nejen Alex, i ona by si zasloužila milejší zacházení. Dojde Lumír k vnitřnímu smíření a začne žít dál bez toho, aniž by se stále utápěl ve smutné minulosti? Světlana jistě i tak zůstane v jeho srdci i v myšlenkách, to ale neznamená, že už mu tam nezbývá místo pro další lásku. Tou by mohla být třeba Diana? 

 

Pravdou je, že je to zrovna Diana, která je teď Lumírovi největší oporou, snaží se ho vrátit do života a tráví s ním spoustu času. I Vilmě by se jako nová Lumírova partnerka líbila. Určitě více než Kateřina z hospody, se kterou nyní sice žijí v míru, ale jako nevěstu by ji Nyklová jistě neuvítala s otevřenou náručí.

U Marečků je hotové pozdvižení a Karla musí tajit Věře, že je Luboš u nich, protože nemůže chodit. A vůbec jí to nedělá dobře. Jako kdyby těch tajemství nebylo už dost. Lubošovi zase nedělá dobře, že musí mladé, jak říká Kryštofovi a Karle, se vším obtěžovat. Je zvyklý postarat se o sebe sám, teď si připadá jako nadbytečný stařík, který si sám neostříhá ani nehty na nohou a ani se neosprchuje. Pro hrdého chlapa je představa toho, že ho vlastní syn, nebo co hůře, vlastní mladá snaha, musejí koupat. Luboš se proto věci bude snažit řešit po svém. 

 

Zdroj:

  • autorský text