Zuřivé výbuchy v Ulici: Z Havelky půjde až strach

Zuřivé výbuchy v Ulici: Z Havelky půjde až strach
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Havelka už od brzkého rána shání Klímu, a tak vpadne i do kanceláře Dity. Dita ho požádá, aby s ní nemluvil tímto tónem a on si na ní smlsne tak, jako si ještě nedávno pochutnával na Klímovi. Jistě s ním cloumá velká nervozita a napětí, zda Vítek jeho velmi solidní nabídku v 4138. dílu přijme.

Robinova nabídka s Vítkem zamává a je nucen nad ní přemýšlet celou noc. Ještě nadcházejí ráno budou vést s Ivou debatu o tom, co všechno si za získaný obnos budou moct koupit. Stačí jen zahodit hrdost a užívat si slibované odměny. 

Cíl má tedy Havelka téměř na dosah ruky, ale když po cestě zakopne o nepatrný kamínek, či mu smítko vlétne do oka a on se v tu ránu nemůže soustředit na svou věc, může cíl lehce minout. 

Také se může o výhru sám připravit. Kombinace obojího je potom vražedná a definitivní porážka je téměř jistá. Pokud by se tak stalo a Havelka by musel odejít z pobočky, může to znamenat, že se Klímovi bude mstít zvenčí. Má přece jen dlouhé prsty a kontakty na vedení. Zároveň tak přijde nový šéf, který může být ještě horší nebo se opět přátelit s Havelkou, jako tomu bylo v minulosti s bankovním koučem. Klímovi by navíc přišli o peníze, na které se Iva už těší. 

 

Diana ještě využívá poslední zbytek sil a snaží se Janu přemluvit, aby se šla podívat do divadla, kde ji domluvila schůzku. Chce jí zajistit alespoň nějakou jistotu, kdyby jí to v Irsku nevyšlo. I tak pořádá rozlučkovou párty, kde se sejde celá rodina. Marta ale zase vylétne jako čert z krabičky.

Vzteky vybuchne i Bedřich. A to ho Franta vzal na pivo, aby přišel na jiné myšlenky. Rozhovor však sklouzne k Ladě a Franta vyčte Bedřichovi, že se jí tak lehce vzdává. Bedřich dá sice jasně najevo, že na tohle téma se bavit nechce, ale faktem je, že mu Franta nasadí brouka do hlavy. 

 

Zdroj:

  • autorský text