Ulice: To je bomba, Havelka se chytí do pasti, ze které už nevyklouzne

Ulice: To je bomba, Havelka se chytí do pasti, ze které už nevyklouzne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Robin Havelka má sice obrovskou moc, ale i Vítek Klíma má své spojence. S tím ovšem jeho nadřízený nebude počítat a suverénně se do Klímy v 4134. dílu opře, aby mu ukázal, kdo tady velí. Tentokrát se ale bankovní pán tvorstva přepočítá.

Z Havelky se stane ďábel, který ukáže, jak se umí rozohnit. Jeho hněv se snese na jediného podřízeného, kterého se nedokáže zbavit, i když se o to takovou dobu snaží. Vítek Klíma byl sice většinu času pasivní a nechal si leccos líbit, dokonce i Havelkovy urážky, ponižování a náznaky, že by měl společnost opustit, ale s tím je teď konec. Zásadně v tom Vítkovi pomůže Dita Tálská, která za to od svého kolegy schytá vášnivý polibek. 

 

 

Robin Havelka vůbec netuší, co se děje. Ale po jeho výstupu je Klíma až podezřele klidný a s úsměvem ho požádá o pár dnů volna, protože se mu zdravotně přitížilo. Zároveň mu poděkuje za to, co mu dnes řekl mezi čtyřma očima v kanceláři, což je Havelkovi ještě podezřelejší vzhledem k tomu, že na Klímu křičel, vyhrožoval mu a požadoval po něm dost nevybíravým způsobem, aby se vzdal svých dalších plánů ve společnosti. Proč tak najednou potřebuje Vítek Klíma dovolenou? 

Za jedinečnou pomoc se chce Vítek Ditě jedinečně odvděčit. Pozve ji na báječnou večeři, při které jí skládá jednu poklonu za druhou a Ditě to neskutečně imponuje. Dovolí si proto jeho poklony opětovat a přidá ještě něco více... 

Zatímco se Vítek s kolegyní veselí v hospodě, jeho žena Iva se strachuje, co s jejím manželem i celou rodinou bude. Je názoru, že si není jistá, jestli to byl dobrý nápad jít do boje proti nadřízenému. Po příchodu domů jí ale manžel vyrazí dech. Nejprve s tím, že znovu trávil čas ve společnosti Dity, aniž by jí dal jakoukoliv zprávu, a poté ji šokuje tím, co jí ukáže. 

 

 

Zdroj:

  • autorský text