Smím prosit? (2004): Kolik hodin Richard Gere trénoval taneční kroky a jakým snímkem se filmaři inspirovali (TV Tip)

Smím prosit? (2004): Kolik hodin Richard Gere trénoval taneční kroky a jakým snímkem se filmaři inspirovali (TV Tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tato romantická komedie s hvězdným obsazením je jako dělaná pro chladný podzimní večer. Kromě tance a romantiky se můžete těšit na herecké obsazení s Richardem Gerem a Jennifer Lopez. Zachumlejte se tedy pod deku s čajem a zatančete si společně s hlavními hrdiny.

Přepracovaný právník Jack (Richard Gere) žije spořádaný život se svou rodinou. Už je ale unavený svou každodenní rutinou, a tak když spatří krásnou taneční instruktorku Paulinu (Jennifer Lopez), rozhodne se přihlásit na lekce tance. Ze začátku to dělá jen proto, aby ji lépe poznal, Paulina mu však později vysvětlí, že se s žáky zásadně nestýká. Později Jack zjišťuje, že si tancování oblíbil a využije toho k záchraně svého rozpadajícího se manželství. Se svými novými tanečními dovednostmi se nakonec dostane až na Chicagskou taneční soutěž. Jak jeho vystoupení dopadne?

Čtěte také: Zlaté romantické devadesátky s Julií Roberts a Richardem Gerem. Jak to spolu měli mimo kamery

Kromě pilně nacvičeného tance vás překvapí i dobře vybraná hudba. Film dokonce získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, a to konkrétně za "The Book Of Love". V čele hvězdného obsazení se navíc objeví kromě Richarda Gera a Jennifer Lopez i talentovaná Susan Sarandon.

Zajímavosti

Jde o remake stejnojmenného japonského filmu z roku 1996.

Když film vešel v říjnu 2004 do kin, vydělal 11,7 milionů dolarů jen za první tři dny. Celkově to bylo 58 milionů, což se vyplatilo, protože celkový rozpočet byl 40 milionů dolarů.

Čtěte také: Nevěsta na útěku: Jaké podmínky měl Richard Gere pro přijetí role

Štáb se během natáčení musel kvůli epidemii SARS přesunout z Toronta do Winnipegu.

Richard Gere se do role prý vžil natolik, že si taneční kroky trénoval 8 hodin denně. Jennifer Lopez však s tancem měla již zkušenosti, protože svou kariéru začínala jako tanečnice ve videoklipech.

Čtěte také: Recept na úspěch a mladistvý vzhled podle herečky, zpěvačky, tanečnice Jennifer Lopez, která nedávno oslavila 51 let

Přímo během natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4000 dolarů, které ve filmu měla Susan Sarandon.

Pokud si tedy chcete na chvíli oddechnout a podívat se na něco romantického, určitě neváhejte a pusťte si tuto romantickou komedii. V televizi ji můžete vidět již v neděli 8. 11. ve 20:00 na Prima Max.