Tenet: Film bude mít u nás premiéru dříve než v Americe. Do českých kin dorazí již za pár týdnů

Tenet: Film bude mít u nás premiéru dříve než v Americe. Do českých kin dorazí již za pár týdnů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z letošních velmi očekávaných premiér, která byla kvůli pandemii koronaviru několikrát odsunuta, se nakonec do našich kin dostane dokonce dříve, než v Americe. Kdy se Teneta dočkáme?

U nás dříve než v zemi vzniku filmu

Akční sci-fi drama Tenet od slavného režiséra Christophera Nolana se bude pomalu a jistě dostávat do kin po celém světě. Studio Warner Bros. se sice rozhodlo, že dočasně zruší globální premiéru tohoto trháku, ale na internetu se brzy začaly objevovat spekulace o tom, že by nový snímek Christophera Nolana mohli vidět lidé po celém světě dokonce dříve než v Americe, kde koprodukční film USA a Velké Británie vznikl. Neoficiální zprávy nakonec byly potvrzeny i samotnými filmaři a my už dnes známe datum premiéry.

Evropská premiéra

Zatímco datum premiéry v USA ještě nebylo stanoveno a čeká se, až se situace s koronavirem stabilizuje, u nás se dočkáme již velmi záhy. Evropská premiéra byla stanovena na konec léta, přesněji 27. srpna. Česká republika a zbytek Evropy tak film uvidí dříve než Američané. Ve stejný den má film premiéru i v Thajsku a na Novém Zélandu. V USA bude premiéra zřejmě až na začátku září. A některé země dokonce zatím nejsou připraveny otevřít svá kina v hojném počtu, aby se to producentům vyplatilo. Proto zatím nebylo uvedeno datum premiéry pro Mexiko, Brazílii nebo Jižní Afriku.

Slavný filmový tvůrce jako záruka kvality

Christopher Nolan začínal jako střihač a kameraman, když natočil v roce 1989 film Tarantella. Později už jej známe jako scénáristu, režiséra a producenta. V těchto rolích se představil ve snímcích Dunkerk (2017), Interstellar (2014), Počátek (2010) nebo Dokonalý trik (2006).

Také plánujete zajít do kina na nový počin slavného filmového tvůrce? Snímek o světě plném mezinárodní špionáže s Johnem Davidem Washingtonem v roli bojovníka o záchranu světa má premiéru již za pár týdnů.