Survivor Česko & Slovensko 2023: Johana opět darovala skrytou imunitu, budoucí porota ji odměnila potleskem, až na Žanetu

Survivor Česko & Slovensko 2023: Johana opět darovala skrytou imunitu, budoucí porota ji odměnila potleskem, až na Žanetu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šestice přeživších prožívá poslední dny různě. Johana se snaží komunikovat, Pepa s Tomášem už ani neskrývají, že se jí chtějí zbavit, ale Johana je vždy o krok napřed a dokáže si udržet přízeň svých lidí. Martina dostihl věk a zdravotní komplikace a je s podivem, že ho ještě nechají soutěžit.

Jeho špatné kondice chtějí samozřejmě využít Tomáš s Pepou. Tedy Tomáš plánuje a Pepa přikyvuje. Nejraději by chtěli, aby „tu špinavou práci“ za ně udělala Johana a nastoupila v duelu proti Martinovi. Tak by si nezkazili mediální obraz, že si vybrali nemocného soupeře. Tomáš je rozhodnutý získat individuální imunitu za každou cenu, ale to se mu v poslední době moc nedaří. Také hodně usilovně s Pepou hledají skrytou imunitu, ta však už majitele má, což nevědí a odmítají si to připustit.

69. den přináší další souboj o individuální imunitu

Naštěstí pro Martina, nejde o nic náročného. Souboj se skládá ze dvou částí. V té první vítěz získá jeden život navíc. Stačí získat co nejvíce bodů ve své části terče šipkami a foukačkou. Tomáš se rozhodl taktizovat, a tak své šipky poslal do terče Pepy, aby vyhrál. To se nelíbilo Johaně, a tak své šipky poslala Karolíně, která nakonec vyhrála.

Druhá část souboje už byla zaměřená na výhru individuální imunity a odměny. Tou bylo občerstvení v podobě kyblíku smažených dobrot a výlet do hlavního města s projížďkou na kole po městě, zastávkou na zmrzlině a návštěvou čokoládovny.

Tentokrát museli písemně soutěžící odpovídat na záludné otázka jako například:

·       Kdo by nikdy nikoho nepodrazil?

·       Kdo nehraje fér?

·       Kdo si o sobě myslí, že řídí hru?

·       Kdo toho pro kmen dělá nejméně?

Nakonec na stejné otázky odpovídali prostřednictvím tabulek se jmény a kdo trefil odpověď, kterou dalo nejvíce lidí, mohl vzít jednomu ze soupeřů jeden ze tří životů (Karolína měla jeden navíc).

Tomáš přišel o své životy jako první, hned za ním šli Martin a Pepa. Nakonec se nejdál dostala Johana s Adamem a výhra šla k Johaně. Ta kromě individuální imunity našla i tu skrytou, kterou lze využít do poslední pětice (zatím je na ostrově 6 lidí).  

Johana si na kuřecí hody přibrala Adama a Martina. Na výlet však Martin nejel a odpočíval. Výlet využila Johana k tomu, aby s Adamem v klidu probrala, co dál.

Po návratu do tábora spolu Karolíně říkají, že minulou kmenovou radu je kontaktoval Pepa a chtěl po nich, aby ji při hlasování napsali. Johana tak doufá, že Karolína bude mít další důvod, proč být na jejich straně. Ona však stále nechce psát Tomáše.

Adam zkouší před Pepou nadhodit, že by hlasoval pro Martina, ale ten mu na to neskočí. Karolína už nevěří nikomu, ale je jí jasné, že ve spolku kolem Johany má větší šanci, než s Pepou a Tomášem. Tomáš už bere jako samozřejmost, že bez imunity jde do duelu. Nakonec to nebere nijak tragicky, protože když chce vyhrát 2,5 milionu, bude se muset utkat vlastně se všemi.

Kmenová rada

Pepa měl dlouhý proslov, že nikomu nevěří, podání ruky a slib už nic neznamenají. Podle něj je důležité „mít pod čepicí“ a to on přece má. Martin zmínil, že nebude mít nikomu za zlé, když ho bude psát, protože je teď zranitelný. To už měl ale od Johany slíbeno, že mu dá skrytou imunitu.

Tomáš Johaně vyčetl, že si na odměnu vybrala Martina, který vypadá tak špatně, že bylo jasné, že nikam nepojede. Když viděl, že Martin dostal imunitu, už ani neměl co dodat. Hlasováním se do duelu dostal Tomáš a Johana s ním poslala Pepu.

Duel

Dvojice tentokrát musela předvést, kdo je větší silákem. K překvapení všech, se svalovec Pepa rozklepal a odpadl jako první. Vítězství si tak užil opět Tomáš, který však přišel o dalšího člověka, který ho podporoval.

Pepa se rozloučil dojemným proslovem doplněným slzami.

Zdroj článku:
  • autorský text