Strážci Galaxie: Film byl v roce 2014 oceněný za nejlepší vizuální efekty (TV tip na sobotu)

Strážci Galaxie: Film byl v roce 2014 oceněný za nejlepší vizuální efekty (TV tip na sobotu)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo má rád Marvelovky, na tomto filmu si rozhodně smlsne. Peter Quill ukradne mocnému Ronanovi tajemnou kouli, aby mu zabránil udělat něco, co ohrožovalo celý vesmír. Po tomto činu se ale stává trnem v oku nájemných zabijáků.

Aby jim unikl, musí se spojit se čtveřicí známých hrdinů – Rocketem, ozbrojeným mývalem, Grootem, postavou připomínající strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Spolupráce s nimi však není jednoduchá a Peter Quill má na starost kromě ochrany vesmíru také zcelit svou skupinu. Podaří se mu to?

Když herec o roli nemá zájem

Roli dobrodruha Petera Quilla si zahrál herec Chris Pratt. Ovšem to by nebyl herec, aby nedělal cavyky. O roli zpočátku vůbec nestál, i přesto, že ho neustále zvali na casting. Nakonec se ale nechal přemluvit a roli získal. Scénář k filmu si přečetl až po podepsání smlouvy a právě v ten moment byl rád, že nabídku přijal, protože ho naprosto uchvátil.

Kde režiséři berou inspiraci?

Pamatujete si na film Střihoruký Edward, konkrétně na scénu, kde Kim v podání Winony Ryder tancuje pod hradem v záplavě padajících vloček sněhu? Tak přesně touto scénou se nechal režisér James Gunn inspirovat při scéně, kde Groot, kterého ztvárňuje Vin Diesel, vypustí světlušky. A u světlušek ještě zůstaneme. Všimli jste si okamžiku, ve kterém se Drax diví tomu, kde se Groot naučil vytvářet světlušky? Tento moment je vtipnou narážkou na fakt, že v originálním komiksu Groot tuto schopnost prostě nemá.

Pes ve skafandru není Lajka

Kdo považuje za psa ve skafandru Lajku, je na omylu. Jedná se o komiksového labradora Cosma, který byl v 60. letech vystřelen Sověty do vesmíru. Tam také získal své nadpřirozené schopnosti, a díky nim se stal součástí Strážců Galaxie.

Na film se můžete těšit 25. 7. ve 20:20 na televizi Nova. Přejeme příjemný zážitek z filmu.