Taylor Hackford bude režírovat svou manželku Helen Mirren a za partnera ji vybral hereckou legendu Al Pacina

Taylor Hackford bude režírovat svou manželku Helen Mirren a za partnera ji vybral hereckou legendu Al Pacina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oscarový režisér Taylor Hackford, proslulý nezapomenutelnými kultovkami jako je Důstojník a džentlmen nebo Ďáblův advokát, připravuje nový noir s hvězdným obsazením hollywoodskými legendami.

SNIFF je určitě jedním z nejočekávanějších scénářů na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, který se bude konat od 9. do 18. září příštího roku a kde bude dílo nabídnuto trhu filmového průmyslu. Film Taylora Hackforda slibuje, že zaujme kritiky a pobaví diváky. To především díky šťastně zvolenému obsazení, které udělá radost všem filmovým fanouškům Al Pacina, Helen Mirren, Morgana Freemana a Dannyho DeVita.

Taylor Hackford (76) se rozhodl poprvé si vyzkoušet film noir, žánr, kterému vždy fandil. Pro tento nový projekt chtěl dát dohromady některé z nejvýznamnějších herců Hollywoodu, a to se mu rozhodně povedlo. Chtěl vytvořit role, které by daly vyniknout hereckému talentu zkušených hereckých legend a vsadil na umělce, které zná. Helen Mirren je dokonce jeho manželkou. Mužské obsazení částečně vzešlo z iniciativy Toma Graye, který už při úpravě scénáře dal svým hrdinům tváře herců, které si do rolí představoval.

SNIFF je zkratka Senior Nursing Institute & Family Foundation. To je název luxusní rezidence pro seniory, která rámuje celý filmový příběh.

Očekává se, že natáčet se začne na přelomu roku a Kinotip je první, kdo přináší konkrétní informace.

Proč SNIFF a na co se těšit

SNIFF je zkratka Senior Nursing Institute & Family Foundation. To je název luxusní rezidence pro seniory, která rámuje celý filmový příběh. Ten začíná objevením dvou lidí, kteří zemřeli v rezidenci za podivných okolností. Detektiv v důchodu Joe Mulwray a jeho bývalý partner William Keys (v podání Freemana a DeVita) přicházejí úmrtí vyšetřovat. Oba policisté odhalí skrytou realitu instituce, tvořenou drogami, sexem a vraždami. V čele stojí šéf Harvey Stride a jeho nebezpečnou femme fatale (Al Pacino a Helen Mirren).

Zdroj: s_bukley / Shutterstock

 Myšlenka scénáře

Myšlenka zasazení filmu do komunity důchodců vznikla dle webu tg24.sky.it z potřeby ukázat, co se někdy může skrývat pod povrchem těchto luxusních penzionů pro „spokojené“ stáří. Adam a Matt Skienovi poslali scénář prostřednictvím agenta Tayloru Hackfordovi, který byl překvapený, jak dokonale se trefili do tohoto žánru.

Právě takových na venek luxusních sídel pro seniory je v Americe opravdu hodně a v tomto podnikání se točí ohromné peníze. Zákon ale nijak nehlídá, jakou péči doopravdy senioři dostávají a zda za nemalé peníze, které do pobytu v takovém zařízení investují, dostávají patřičnou péči. Určitě nejde jen o americký problém, i když drogové doupě nejspíš moc často v srdci penzionu pro seniory divák nepotká. Od všech hlavních hvězd se určitě dočkáme parádní podívané. Obzvláště DeVita už moc často v herecké roli nepotkáváme.

Zdroj: