Zpátky do minulosti: Smrt Světlany v Ulici byla nečekaná i pro její představitelku Terezu Bebarovou

Zpátky do minulosti: Smrt Světlany v Ulici byla nečekaná i pro její představitelku Terezu Bebarovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
​​​​​​​Zahrát vlastní smrt, když se vám umírat nechce, tak tomu my říkáme herecké umění. Své o tom ví Tereza Bebarová, která spolu se Světlanou Nyklovou pohřbila i svůj sen v seriálu zestárnout.

Světlanina smrt zasáhne celou Ulici

Světlana se v podání herečky Terezy BebarovéUlici objevuje už od samého začátku seriálu, tedy už od roku 2005. Do Ulice se Světlana dostala díky svému bratrovi Grišovi (Hrihorij Lisečko v podání herce Alexandra Minajeva). Ačkoliv je pro Světlanu Česko cizí a každému na počkání svým přízvukem prozradí, že pochází z Ukrajiny, hned si získává oblibu lidí v seriálové Ulici, ale i mezi diváky. Světlana je zkrátka svá, chce žít a myslí to s lidmi dobře.

V seriálu se potkává s Lumírem Nyklem, se kterým i přes počáteční neshody začne tvořit pár. Časem se jejich vztahy vytříbí a jsou si navzájem velkou oporou. Dokonce spolu mají syna Alexandra, kterému přezdívají „Sašenka”. Světlana se plně zapojuje do dění kolem sebe, dokonce jednu dobu vyhrává volby a je starostkou na radnici. Na konci roku 2020 ji však potkává tragédie. Vlivem prasknuté cévy v mozku Světlana kolabuje a do nemocnice ji převáží sanitka. V nemocnici si bohužel Lumír vyslechne drtivou zprávu, že jeho žena prodělala mozkovou smrt a při životě ji drží jen přístroje.

Nyklovi a jejich velká ztráta

Ulice se tou dobou stává pro diváka velmi chmurnou záležitostí. Reflektuje se v ní nečekaná smrt velmi blízké osoby, která reálně děsí snad každého. Je jasné, že vyrovnat se s takovou událostí nebude lehké, a tak diváka čekají v Ulici velmi depresivní díly. Smutek z odchodu Světlany dokonce neutichá ani po tom, co je pohřbena.

Naopak řeší se co s malým Alexandrem, který v tak útlém věku přišel o maminku. Na sesypání je také Lumír, který svůj žal začne zapíjet alkoholem. Jediným lékem, jak se s tímto nečekaným odchodem vyrovnat, je tak nejspíš jen čas. Nebo možná i nová žena? V druhé polovině roku 2021 totiž Lumír potkává Dianu Rytířovou (hraje ji Barbora Seidlová) a přeskakuje jiskra. Bohužel však jen u Lumíra, který si celou dobu myslel, že má u Diany šanci na lepší zítřky.

Se smrtí Světlany se dlouho vyrovnávala i její představitelka

Seriálový Lumír s rodinou však nebyl jediným, kdo se s tak velkou ztrátou v Ulici musel vyrovnat. Kromě diváků, kteří na tragickém příběhu nenechali nit suchou, se se ztrátou Světlany vyrovnávala také sama její představitelka Tereza Bebarová. Ta se o své smrti dozvěděla až jako poslední. Jak později médiím přiznala, se odchodem z Ulice nepočítala. Rozhodně ne po tom, co jí při dvou těhotenstvích scénáristé vždycky vyšli vstříc a teď, když už má děti větší a chtěla v Ulici zestárnout, přišla taková rána.

Tereza Bebarová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jak je ale vidět, divácké stížnosti ohledně odchodu Světlany už utichají. Náhradou za ni mohou být divákovi nové postavy a nové zápletky, jejichž příchod je jistý.

 

Zdroje: