Leoš Kratina jako oslavenec ve Slunečné. To bude legendární

Leoš Kratina jako oslavenec ve Slunečné. To bude legendární
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Leoš Kratina bude mít narozeniny. Jeho oslavy jsou ve vsi už legendární a všichni se na ni těší. Leoš ale dobře ví, jak to vždycky dopadne, a tak se mu slavit nechce. To ale jeho přátelé nemůžou nechat jen tak

Romanova nemoc má genetické predispozice. Janka a Týnu to staví do nové situace, kdy mohou být ohroženy jejich nenarozená trojčátka. A nejsou jediní, komu mohou Geny Linhartů, podle nichž dostal 135. díl svůj název, přidělat vrásky na čele.

Leoš 

Jana Kratinová hodlá pětapadesátiny svého muže řádně oslavit. Jenže Leoš si žádnou oslavu nepřeje, protože ví, jaká je to vždycky ostuda. Všichni se akorát opijí. Jana tedy jeho přání respektuje, ačkoli se jí to moc nelíbí. Zpráva, že žádná narozeninová akce nebude, se Slunečnou rychle roznese. Hlavně chlapi, kteří vidí v oslavě hlavně pořádné napití, jsou z toho strašně zklamaní. Se starostovou pomocí se rozhodnou, že Leošovo přání nevyslyší a připraví mu překvapení. Jediná potíž je dostat pak Leoše do hospody, když se jí raději vyhýbá. Zvládnou to chlapi? A co na to Jana, která se na přípravy těšila? A kdo další si nenechá tyhle narozeniny ujít?

Janek a Týna 

Strach z dědičné choroby, která je navíc naprosto nevypočitatelná, mezi nimi prostě je. Jsou však opět odhodláni se spolu postavit celému problému čelem. Janek pátrá po odborníkovi a neváhá podstoupit testy, které by zjistily, zda u něj hrozí nějaké riziko. Týna se chce věnovat práci, tam na ni ale čekají také situace, které jí její problémy připomenou. Profesor a noví hosté dají Týně zabrat. Je to ale velmi silná žena, která se jen tak něčeho nelekne. Kdo se přijede ubytovat na statek? Jak dopadnou Jankovi testy? A sáhli by až ke krajnímu řešení?

John a Hana 

Po báječném večeru a noci John vrací Filípka Anně. Ta nechce slyšet nic o tom, že by to takhle mohlo být častěji. Přesto slíbí Haně, že s ní Filipa pustí na procházku. Své slovo ale nedodrží. Johnovi se její chováni vůbec nelíbí, ale Anna je zatvrzelá. Janek je informuje o dědictví, které ohrožuje nejen jeho, ale i Johna, malou Haničku a v neposlední řadě také Annu a Filipa.  

Zdroj: FTV Prima

Hana si chce s Annou promluvit, ta ji však velmi tvrdě odmítne a řekne jí, co si myslí pěkně od plic. Obviní jí i Johna z toho, že ty roky, které na ní kašlali si teď chtějí vykoupit přes Filipa. Když John vidí, jak to Hanu sebralo, rozhodne se zakročit. Anna ho však velmi rychle zažene do mezí, které sama vytyčila. Jak se John postaví k tomu, že s ním Anna vlastně zametla? Vyslechne Anna rodiče a uvěří, že jejímu synovi může hrozit nebezpečí? 

Julie a Martin 

Martin už má praxi zase ve vlastních rukou, ale zůstal mu taky mladý Ivan Rokyta. Ten dobrým praktikem není a Martinovi přidělává práci i starosti. Co s ním? Julie se cítí provinile, že ho tak zbrkle najala, ale zároveň ani jeden netouží po tom, aby ve vsi byli za ty špatné, když ho vyhodí. Hledají tedy způsob, jak ho propustit, tak aby byl vlastně rád. Povede se jim to? Martin má sice plán, ale ten neuspěje. Kde hledat nové řešení? Možná přijde samo.  

Zdroj:

  • autorský text