Slavní a koronavirus: Mark Blum z filmu Krokodýl Dundee boj s nákazou prohrál

Slavní a koronavirus: Mark Blum z filmu Krokodýl Dundee boj s nákazou prohrál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nákaza koronavirem nešetřila ani slavné osobnosti. U mnoha z nich měla choroba naštěstí lehký průběh. O tom, že onemocnění může být i mimořádně nebezpečné, svědčí případ Marka Bluma.

Mark Blum a jeho herecká dráha

Slavný americký herec, který účinkoval ve filmu, divadle i televizi, podlehl komplikacím spojeným s nákazou 25. března 2020 ve věku 69 let.

Herec se proslavil nejvíce svým účinkováním ve filmu Krokodýl Dundee. Z dalších snímků se objevil například v Hledám Susan. Zn.: Zoufale nebo Nemocný láskou. Poslední film, ve kterém si zahrát, byl snímek Fault z roku 2018.

Čtěte také: Další nakaženou celebritou nemocí COVID-19 je Antonio Banderas, oznámil to na narozeniny. Jak tráví čas v karanténě?

Pamatovat si ho však můžete také ze seriálu Rodina Sopránů. Objevil se také v seriálu Právo a pořádek nebo You, který znají příznivci Netflixu. Dalším počinem z dílny Netflixu bylo drama Mozart in the Jungle.

Téměř 40 let působil na Broadwayi. Za roli v americké divadelní inscenaci Gus a já obdržel prestižní divadelní cenu Obie Award.

Smutek i varování před koronavirem

Jako první smutnou zprávu oznámila odborová organizace SAG-ATFRA prostřednictvím výkonné víceprezidentky Rebeccy Damon. Ta zároveň v souvislosti s úmrtím herce apelovala na veřejnost, aby dodržovala pravidla karantény.

Čtěte také: COVID-19: Tom Hanks promluvil o příznacích nemoci a strachu ze smrti

O úmrtí herce také informovala newyorská divadelní společnost Playwrights Horizons na sociálních sítích. Divadelní kolegové zároveň slavné hvězdě ve svém příspěvku poděkovali za jeho působení. Ke kondolencím se následně přidala řada kolegů včetně Madonny, která si s Blumem zahrála právě ve zmiňovaném snímku Hledám Susan.

Příčinou úmrtí byly komplikace spojené s koronavirem. Herec nemoci podlehl v NewYork-Presbyterian Hospital pouhý týden poté, co byl pozitivně testován. Herec údajně nebyl v kontaktu s nikým, o kom by věděl, že se nakazil a ani necestoval do rizikové lokality. Média pouze uvedla, že trpěl astmatem.

Po Marku Blumovi zůstala manželka Janet Zarish. Žádné potomky herec neměl. Mezi dalšími pozůstalými tak jsou hercova matka a sestra.

Zdroj článku:
  • Autorský text