Štěpán Kozub a Jakub Štáfek jako Shoky a Morthy míří po úspěchu v kinech na Netflix

Štěpán Kozub a Jakub Štáfek jako Shoky a Morthy míří po úspěchu v kinech na Netflix
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by si pomyslel, že z představitele Matěje Jordána z Ulice vyroste tak všestranný člověk, úspěšný sportovec a výborný herec. Jakub Štáfek nepřestává překvapovat. Ve spojení se Štěpánem Kozubem vznikla dvojice, která funguje a komedie „Shoky & Morthy: Poslední velká akce“ je příjemným osvěžením.

Námět a režie podívané nejen pro mladé má na svědomí Andy Fehu.

Kromě Štáfka a Kuzuba si ve filmu zahráli Martina Babišová, Andrea Daňková, Tomáš Magnusek, Leoš Noha, Roman Štolpa, Peter Butko, Jan Nosek Novák, Jakub Steklý.

Souhra Kozuba a Štáfka je dokonalá. Brilantní výkon podal i Tomáš Magnusek.

Shoky a Morthy se znají od školy, a přestože jsou každý jiný, skvěle si rozumí a doplňují se. Dobře jim to spolu fungovalo také jako youtuberům až donedávna. Něco se pokazilo a kluci přišli o dobrou reputaci, a ještě si vysloužili veřejně prospěšné práce. Pomalu začali přemýšlet o ukončení youtuberské kariéry. Trochu za to mohla i Morthyho přítelkyně Sára. Ale Shoky se chce se svými příznivci rozloučit ještě poslední pořádnou akcí, a tak vzniká nápad na natočení duchařského snímku. Ambice, které do projektu vkládají, jsou opravdu velké.

Jejich cílem je duch, kterému se přezdívá „krvavá nevěsta“ a místo, kde se vyskytuje, je známé jako Devět křížů. Podle legendy zde v roce 1540 došlo ke krvavému masakru svatebního průvodu. Pověst uvádí, že vesničan z nedaleké osady nalezl u cesty nemocného Veleslava, syny bohatého kupce a vzal ho k sobě domů. Tam se o něj měla starat dcera Johanka a mladí lidé se do sebe zamilovali. Jenže Johanka už byla zaslíbená jinému, a tak rodiče se svatbou nesouhlasili. Veleslav se nechal naverbovat a na rok zmizel s jízdním plukem. Když se po roce vrátil, slyšel o svatbě, která se právě chystala. Ještě s jedním kumpánem si potom na svatební průvod, který šel z kostela, počkali a začali střílet. Nevěsta byla zasažena omylem. Veleslav potom zastřelil kumpána i sebe.

Youtubeři se na výpravu pořádně připravili, kromě Sáry přibrali ještě lovkyni duchů Lucii a ne příliš úspěšného youtubera Radomila. Vzhledem k tématu si na své přijdou i milovníci hororů a paranormálních jevů. Jak se velká akce povede, se můžete už brzy přesvědčit sami.

A co o filmu řekl sám režisér?

Místo zvané Devět křížů má magickou atmosféru a tajemnou minulost, která se proplétá do současnosti. A to je právě ona zmíněná překroucená realita – legendy popisují příběhy, které vycházejí z reality, určitě na nich něco pravdivého je, ale zároveň je to vždy opředeno nějakým tajemstvím.

 

Zdroj:

  • Press Falcon