Ulice končí? Po dosažení dospělosti připravovala mnohým už jen samá zklamání

Ulice končí? Po dosažení dospělosti připravovala mnohým už jen samá zklamání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice se na našich obrazovkách drží víc než neuvěřitelných 18 let a jeho kvalita dávno není taková, jaká snad bývala v samotných začátcích. Příběhy z roku 2005 ještě měly jiskru, náboj, zajímavý děj, legendární herce. To už dnes téměř vůbec neplatí, a tak možná nastal čas odejít do důchodu.

Na rodinu Klímových se odevšad sype kritika

Na sociálních sítích se jednou za čas objevují divoké spekulace o možném konci oblíbeného seriálu Ulice. Znáte to, někdo někde něco zaslechne a hned se běží zeptat ostatních fanoušků, zda je na pikantním drbu nějaké zrnko pravdy. Při té příležitosti se diváci rádi pouštějí do ostrých debat na téma, zda by přece jenom nebylo lepší, aby nekonečný seriál opravdu skončil. Přiznejme si, že už to dávno není, co to bývalo.

Scenáristé by mohli udělat změny, rodinu Klímových poslat zpět do Liberdy, to fňukání Ivy už je příšerné. Také Soňu vyhodit ze školy, přece není možné, aby jí ta její arogance pořád procházela.

„S názorem na rodinu Klímových souhlasím. Celá dějová linka starých Klímových je nudná a trapná. Dějová linie se Soňou mne naopak baví, protože si myslím, že dobro zvítězí, a je to linie akční. I když Soňu nemám ráda, Lucka ji hraje perfektně.“

Poslední dobou řada diváků ostře kritizuje právě zmíněné Klímovy, jejichž náročné období trvá poměrně dlouho a stále nekončí, naopak. K předchozím problémům se nabalují další. Po zamlklém těhotenství musí Iva (Hana Baroňová) čelit strachu z toho, že někoho srazila autem a ohrozila na životě. Bude to mít těžký dopad na její psychiku. Právě to se fanouškům seriálu příliš nezamlouvá – samá negativa, samé nepříjemné věci.

Ulice je pěkným zakončením dne i zdrojem zklamání

Na druhou stranu někteří uznávají, že bez padouchů a dramatických zvratů by to bylo v podstatě o ničem, nezáživné a nudné.

„Taky bych to tam trochu upravila, ale tak to má být. Důležitá témata, jejich řešení, následky, ponaučení, to vše tam je. No, i ty svině zákeřný, to je život. Miluju Ulici.“

Jak si to představujete dál? Že se tam všichni budou vodit za ruce, den bude zalitý sluncem a vrásky budou mít maximálně ze smíchu? To by byla trochu nuda, ne?

Proti tomu asi nelze nic namítat. Nabízí se ale otázka, zda by nebylo lepší dát šanci něčemu zcela novému a milovanou Ulici poslat k ledu, protože koneckonců všechno hezké musí jednou skončit.

„Momentálně je mi to jedno. Už týden se nedívám, jsem tak otrávená, zklamaná… Ani nevím, co to přesně je. Nikdy se mi to nestalo, za všechny ty roky, kdy jsem viděla všechny díly, jsem nepocítila takovou nechuť a nezájem. Nevím, co se mi to stalo. Zkusím si odpočinout od Ulice.“

Na Ulici jsem od začátku, je to takové pěkné ukončení dne. Vůbec si nedovedu představit, že by měla skončit. Stačí, když není o prázdninách.

Je zajímavé sledovat, jak se někdy názory diváků zásadně rozcházejí. Co jednomu šíleně vadí, druhému naopak náramně vyhovuje. Ulici se rozhodně nedá upřít, že dovede v lidech vyvolat emoce. A jestli opravdu brzy skončí? Přinejmenším po sobě zanechá spoustu nesmazatelných dojmů a vzpomínek.

Díky sporům Soni a Magdy se alespoň něco děje.
Díky sporům Soni a Magdy se alespoň něco děje. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: